1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Dünya Denge Eleştirisi

Erdoğan’dan Dünya Denge Eleştirisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Albaraka İslami Finans Zirvesi’ne katıldı. Zirve, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, İstanbul Finans Merkezi (İFM), Türkiye Varlık Fonu (TVF), Albaraka Türk Katılım Bankası, İbn Haldun Üniversitesi ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) işbirliğinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Albaraka Forumu Mütevelli Heyeti Başkanı Şeyh Abdullah Saleh Kamel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, ICYF Başkanı Taha Ayhan, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Salim Arda Ermut ve davetliler de zirveye katıldı.

Cumhurbaşkanı, son yıllarda dünyanın köklü bir dönüşüm sürecinden geçtiğini belirterek, uluslararası sistemde denge kaybolduğunu, belirsizliğin arttığını ve istikrarsızlık ile kaosun hakim olduğunu vurguladı. Ayrıca, küresel borçluluğun 2024 yılında 315 trilyon dolar seviyesine ulaşacağını, servet eşitsizliğinin arttığını ve en zengin yüzde 1’lik kesimin dünya servetinin yarısına sahip olduğunu aktardı.

Erdoğan, katılım finans alanında hala ön yargıların bulunduğunu belirterek, Türkiye’yi küresel finans ve katılım finans merkezlerinden biri yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, yastık altı tasarruf kültürünün ekonomiye katkı sağlamadığını ve finans kurumlarının bu konuda politika geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Dünya Denge Eleştirisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin