1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Hakkari Kararı Destek: Terörle Demokrasi Bir Arada Olmaz

Erdoğan’dan Hakkari Kararı Destek: Terörle Demokrasi Bir Arada Olmaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın “silahlı terör örgütünü yönetmek” suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası alarak görevden alınmasına ilişkin yargı kararını destekledi ve “hukuk gereğini yapmıştır” dedi. Erdoğan, Anadolu medyasının ülkenin değerlerini yansıtmada ne kadar etkili olduğunu vurgulayarak, demokrasi kültürünün güçlenmesinde medyanın rolüne dikkat çekti.

Erdoğan, basın özgürlüğü konusunda çifte standardı eleştirerek, terör örgütlerine karşı net bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti. Teröristlere karşı devletin yanında olmayan medya organlarını sert bir dille eleştirdi ve terörle mücadelede meşru siyasetin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınmasına tepki gösteren muhalif siyasi partileri eleştirdi ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. Terörle mücadelenin demokratik kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini ve teröristlerle araya mesafe konulmadan siyaset yapılamayacağını ifade etti.

Son olarak, Erdoğan’ın eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği görüşme siyasi kulislerde dalgalar yarattı. Geçmişte birlikte siyaset yapan iki ismin buluşması sürpriz olarak yorumlandı ve parti içinden farklı yorumlar geldi. Akşener’in, görüşme öncesinde partiye bilgi vermemesi dikkat çekerken, partiden yapılan açıklamalarda görüşmenin normal karşılandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Hakkari Kararı Destek: Terörle Demokrasi Bir Arada Olmaz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin