1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan İhracat Rakamlarına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar

Erdoğan’dan İhracat Rakamlarına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 31’inci Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ihracatçıları ticaret diplomasisinin öncüleri olarak görüp Türk ekonomisinin yurt dışındaki temsilcileri olarak nitelendirdi. Ülke genelinde ihracatın yaygınlaştığını belirterek, 2002 yılında bir haftada gerçekleştirilen ihracat miktarının artık bir günde yapıldığını vurguladı.

2023 yılında Türkiye’nin dış ticarette önemli başarılar elde ettiğini belirten Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı ve depremlere rağmen 2023’te 355 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Geçen yıl rekor kıran Türkiye’nin, Mayıs ayı itibarıyla 260,1 milyar dolarlık yıllıklandırılmış ihracat rakamıyla yüzde 2,3’lük bir artış gösterdiğini paylaştı.

Erdoğan, Mayıs ayında 24,1 milyar dolarlık ihracat yapıldığını belirterek, Türkiye’nin tarihindeki en yüksek Mayıs ayı ihracat değerine ulaşıldığını açıkladı. Ayrıca, 2023 yılında 48 ilde ihracatta başarılı olan firmaların sayısının arttığını, dış ticaret açığının yıllık yüzde 47,8 oranında azaldığını ifade etti.

Yüksek teknolojili yatırımların desteklenmesine dair de konuşan Erdoğan, ihracatçılara daha uzun vade imkanları tanınacağını ve döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 30’a indirileceğini duyurdu. Ayrıca muhalefeti eleştirerek, ülkenin hayat pahalılığı sorununu çözmeye odaklandıklarını ve enflasyonun düşürülmesi için çalıştıklarını belirtti.

Ekonomi programının başarılı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Erdoğan, enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıldığını söyledi. Gelecek dönemde Türkiye’nin dezenflasyona gireceğini ve ekonominin daha güçlü bir konuma ulaşacağını ifade etti. Ayrıca Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin arttığını ve Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olacağını belirtti.

Erdoğan’ın konuşması, Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleşti ve önemli açıklamalar içerdi. Türkiye’nin dış ticarette elde ettiği başarılar, hedefler ve ekonomiye dair yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İhracat Rakamlarına İlişkin Dikkat Çeken Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin