1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Instagram’a Sert Tepki: “Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız!”

Erdoğan’dan Instagram’a Sert Tepki: “Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye için bir günlük milli yas ilan edilmesini eleştirenlere yanıt verdi. Ülkede bir günlük yas ilan edilmesinin Filistin halkıyla dayanışmayı gösterdiğini belirten Erdoğan, bu karara eleştiri getirenlerin bu dayanışmayı hazmedemediğini ifade etti. “Bir günlük yas ilan etmek için izin istemeyecek kadar bizim milletimizden aldığımız gücü bilen bir siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz” diyen Erdoğan, ayrıca 2 Ağustos’tan bu yana kapalı olan Instagram’la ilgili de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına zarar verdiğini düşündükleri durumlarda mafya gibi davrandıklarına şahit olduklarını belirterek, Instagram’ın Filistinli şehitlerin fotoğraflarına dahi tahammül edemediğini ve bu durumu özgürlük olarak pazarladığını söyledi. Sosyal medya platformlarının terör örgütlerine ve suçlara olan toleransını da eleştiren Erdoğan, bu platformların Türkiye’nin inancına hatta ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğunu belirtti.

Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin Türkiye’nin haklı taleplerine karşı gösterdikleri tutumun Amerika ve Avrupa’daki kurallara uyma konusunda gösterdikleri özenden uzak olduğunu vurguladı. Batılı ülkelerdeki kurallara uyma konusunda özen gösteren sosyal medya şirketlerinin Türkiye’ye karşı bu özeni göstermekte isteksiz olduklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin talepleri karşılanırsa sorunun çözüme kavuşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerini, sosyal medya şirketlerinin Türkiye aleyhine kararlar almasına destek olmakla suçlayarak, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını koruma konusunda dik durmaları gerektiğini vurguladı. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’ye karşı tutumlarını değiştirmelerinin gerekliliğini belirten Erdoğan, ülkenin özgürlükleri, ifade hürriyeti ve ulusal güvenliği konusunda herhangi bir sorunu olmadığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Instagram’a Sert Tepki: “Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin