1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan İran’a taziye ve adalet vurgusu: “Kararlıyız!”

Erdoğan’dan İran’a taziye ve adalet vurgusu: “Kararlıyız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni”nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Sayın Reisi ile çok yakın diyalog içinde olmuştuk. Türkiye olarak bu zor günlerinde dost ve kardeş İran halkının yanında olacağız” dedi.

Erdoğan, yaptığı açıklamalarda, İranlı yetkililere Allah’tan rahmet dilediğini, arama kurtarma çalışmalarına katkı vermeye hazır olduklarını ve Türkiye’nin İran halkının yanında yer alacağını belirtti.

Erdoğan, “Bugünkü törenle hakim savcı sayımızı 25 bine yaklaştırıyoruz. Yargı adaylarımızın bir kısmının kurasını çekeceğiz ve 1044 hakim ve savcımızı ülkemizin dört bir yanındaki görev yerlerine göndereceğiz” dedi.

Adalet erişimini kolaylaştıran tarihi reformlara imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, Yargıda çift başlılığa son verdiklerini ve güven veren adalet hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Darbecilerin yargılanmasını sağlayarak milli iradeye kast edenleri cezalandırdıklarını belirten Erdoğan, yurt dışına kaçan hainlerin de peşini asla bırakmayacaklarını söyledi.

Erdoğan, 6-8 Ekim hadisesinin bir terör kalkışması olduğunu dile getirerek, bu olayın asla protesto gösterisi olmadığını ve 37 insanın vahşice öldürüldüğünü belirtti. 6-8 Ekim olaylarının devleti hedef alan bir isyan girişimi olduğunu ve bunun asla meşru görülemeyeceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İran’a taziye ve adalet vurgusu: “Kararlıyız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin