1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail ve ABD’ye sert mesaj!

Erdoğan’dan İsrail ve ABD’ye sert mesaj!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İsrail hükümetinin Gazze’de 2 milyondan fazla insanı bombalarla, açlık ve susuzlukla katlettiğini belirten Erdoğan, bu zulmün sona ermesi ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için herkese, özellikle de Birleşmiş Milletlere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Ayrıca İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına da dikkat çekti.

İsrail’in Lübnan’a yaptığı siber saldırılarla ilgili olarak Erdoğan, İsrail’in terör örgütü gibi davranarak sivil hassasiyetleri göz ardı ettiğini belirtti. Bölgenin büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail’in saldırgan politikalarına karşı caydırıcı adımlar atması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile ikili görüşme konusunda henüz kesin bir plan olmadığını belirtti ve ziyaretlerinin dolu dolu geçeceğini söyledi. Ayrıca, BM Genel Kurulu’nda İsrail’i durdurma çağrısında bulunacağını belirtti.

Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında birçok devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yapması planlanıyor. Programı kapsamında Türkevi’nde düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan ayrıca Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile de ikili bir görüşme gerçekleştirecek ve Fortune 100 listesinde yer alan 20 şirketin üst düzey yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirecek. Ayrıca Suriye krizine dikkat çekerek Beşar Esad’dan cevap beklediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail ve ABD’ye sert mesaj!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin