1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail ve Ukrayna açıklamaları

Erdoğan’dan İsrail ve Ukrayna açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’ta bulunurken, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a bir röportaj verdi.

Röportajında, Gazze’deki İsrail saldırılarına vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin Hamas’la ilişkisi hakkındaki bir soruya şu şekilde cevap verdi:

“Teröristlere karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Ancak Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman Hamas’ı terör örgütü olarak nitelendirme eğiliminde olmadım. Şu anda da Hamas’a terör örgütü gözüyle bakmıyorum. Çünkü Hamas, topraklarını koruma amacı güden bir direniş grubudur. Bu nedenle böyle bir direniş grubunu nasıl terör örgütü olarak adlandırabilirim.”

7 Ekim’de yaşanan olaylarla ilgili soruya cevap veren Erdoğan, bu sürecin öncesinde Filistin halkının yaşadığı acıları unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1947’den bu yana Filistin, topraklarını kaybederek bugünlere geldi. 7 Ekim’e hazırlayan nedenlerin incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Filistinli şehitlerin durumu göz önünde bulundurulduğunda, işin gerçekten farklı bir boyuta ulaştığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Röportajda Ukrayna ile ilgili bölümde sorulan NATO üyeliği konusuna yanıt veren Erdoğan, tüm NATO ülkelerinin bu konuda adımlarına dikkat edeceklerini belirtti.

Erdoğan, “ABD’nin Ukrayna’nın NATO üyeliğini istemediğini gözlemliyoruz. Birçok NATO ülkesi de Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak kararımızı vermemiz gerekiyor.” dedi.

Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunun önemli bir husus olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tüm NATO ülkelerinin tutumunu göz önünde bulundurarak kararlarımızı veriyoruz. Bu kararlar, heyecanla alınacak kararlar değildir.” şeklinde konuştu.

Simmons’ın “Bu konuda kararınızı verdiniz mi?” sorusuna Erdoğan, “Hayır.” yanıtını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail ve Ukrayna açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin