1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Kan Dökmeye Devam Ediyor”

Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Kan Dökmeye Devam Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasında, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına ve baskılarına sert bir şekilde eleştirdi. İsrail’in masum insanları hedef alarak büyük bir vahşetle hareket ettiğini belirten Erdoğan, 35 bin Filistinlinin çoğunun çocuk, kadın ve sivil olduğunu belirtti.

Erdoğan, Gazze’deki durumu da ele alarak, açık hava hapishanesine dönen bölgenin imha kampına dönüştüğüne dikkat çekti. Birleşmiş Milletler’in Filistinlilerin hayatını dahi koruyamadığını, Avrupa Birliği’nin ise İsrail karşısında çaresiz kaldığını ifade etti. Özgürlükler ülkesi olarak bilinen ülkelerin İsrail karşısında tutumlarının değiştiğine vurgu yaptı.

Türkiye olarak Filistin halkıyla tam dayanışma içinde olduklarını belirten Erdoğan, Gazze’ye insani yardımların en fazlasını Türkiye’nin yaptığını dile getirdi. İsrail’in su kaynaklarını tahrip ettiği Gazze’ye düzenli olarak temiz içme suyu gönderdiklerini ve yüzlerce hasta yaralının Türkiye’de tedavi edildiğini açıkladı.

Hamas liderleriyle yakın temas halinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e baskı yapmak için diplomasi, ticaret ve hukuk alanlarında adımlar attıklarını ifade etti. İsrail’le yapılan ticareti tamamen durdurduklarını ve Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan soykırım davasına müdahil olduklarını söyledi.

Erdoğan, Siyonistlerin ve işbirlikçilerinin katliamcı ideolojileri doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu durumun devam edeceğini belirtti. Batılı ülkelerin de talimatlar doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi. İsrail’in terör örgütü gibi hareket ettiğine vurgu yapan Erdoğan, İslam ülkelerini Filistin davasına sahip çıkmaya davet etti.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği suçları sert bir dille eleştirdiği ve Türkiye’nin Filistin halkına sağladığı destekleri vurguladığı görülmektedir. Ayrıca, İsrail’e karşı uluslararası platformlarda mücadele etme kararlılığını ortaya koyan Erdoğan, İslam ülkelerini de bu konuda aktif olmaya davet etmiştir. Erdoğan’ın, İsrail’in vahşetini ve baskılarını gündeme getirerek uluslararası toplumu harekete geçirmeye çağırdığı konuşması, büyük yankı uyandırmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Kan Dökmeye Devam Ediyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin