1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Yeter Artık!”

Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Yeter Artık!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programına katıldı. Konuşmasında, Gazze’deki soykırım ve İsrail’in saldırganlığı konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, son bir yılda bölgede yaşanan kanlı çatışmalara ve İsrail’in Gazze’deki soykırımına dikkat çekerek, 17 binden fazla çocuğun ve binlerce masum insanın katledildiğini belirtti. Türkiye olarak sadece hamaset olmadan, gerçekten de Gazzeli kardeşlerin yanında olduklarını ve her platformda onların sesi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, İsrail’e karşı ekonomik tedbir alan tek devlet olduklarını ve Gazze’ye yapılan yardımlarda öncü olduklarını hatırlattı. Türkiye’nin İsrail saldırganlığına karşı duruşunu ilk günkü gibi sürdürdüğünü ve hiçbir baskıya boyun eğmediklerini vurguladı. İsrail’in bölgede planladığı kirli oyunları deşifre ettiklerini ve uluslararası toplumu uyarmaya devam ettiklerini belirtti.

Başkan Erdoğan, İslam dünyasını İsrail saldırılarına karşı tedbir almaya ve ekonomik yaptırımları devreye sokmaya davet etti. İsrail’in yayılmacı politikalarının durdurulması gerektiğini vurguladı ve Türkiye’nin gereken tedbirleri almaya devam ettiğini açıkladı.

Erdoğan, vatandaşların muhalefete güvenmediğini ve AK Parti’ye olan güvenlerinin devam ettiğini belirtti. Partisine olan güvenin farkında olduklarını ve vatandaşların beklentilerini karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. AK Parti’nin tazelenme sürecinde eski tecrübeleri değerlendirmek ve yeni isimlerle kadrolarını güçlendirmek istediklerini açıkladı.

Başkan Erdoğan, iktidar ve muhalefet arasındaki diyalog zeminini genişletmek ve gerilimi azaltmak için çaba gösterdiklerini ancak buna karşı çıkanların olduğunu belirtti. Türkiye’nin iç ve dış politikadaki kararlı duruşunu sürdüreceğini ve ülkenin güvenliği için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Yeter Artık!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin