1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan KKTC’ye Destek Mesajı

Erdoğan’dan KKTC’ye Destek Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı’nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Töreni’nde önemli mesajlar verdi.

İşte Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından satır başları: Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. 85 milyonun selam ve sevgilerini özellikle iletmek istiyorum. Bizleri bağrınıza bastığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatan için, bayrak için, istiklal ve istikbalimiz için toprağa düşen yiğitlerin aziz ruhları şad olsun. Kıbrıs Türk’ünün hakları ve hürriyetleri için cesaretle savaşan gazilerimizin her birinin ellerinden öpüyor, şükranlarımı sunuyorum. Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarları olan Bülent Ecevit’i, Necmettin Erbakan’ı, Alparslan Türkeş ile diğer devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyorum.

KKTC’ye bağlılığımızı ve dayanışmamızı vurgulayan Cumhurbaşkanı, KKTC’nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu belirtti. Aynı zamanda siyasi parti liderlerine teşekkür ederek, milli meselelerde ortaya konan ortak dayanışmanın devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Barış Harekatı’nı anarak, o dönemde yaşananları ve mücadele ruhunu vurguladı. Ayrıca, KKTC’nin güvenliğine karşı tehditlerin karşısında duracaklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Diyalogun güçlendirilmesi ve KKTC’nin tanınması için çaba harcadıklarını belirten Cumhurbaşkanı, KKTC vatandaşı öğrencilere müjde vererek, öğrenim ücretlerinde Türkiye vatandaşlarıyla aynı esasların geçerli olacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan KKTC’ye Destek Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin