1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Papa’ya Filistin Mektubu: “İnsanlık daha fazla müsaade etmemeli”

Erdoğan’dan Papa’ya Filistin Mektubu: “İnsanlık daha fazla müsaade etmemeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi. Türkiye-Vatikan ilişkilerinin derinleşmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin insani diplomasi anlayışıyla Kırım’ın yasadışı ilhakına karşı durduğunu ve Filistin’in haklı davasını savunduğunu ifade etti. Filistin mektubunda, Gazze’de uluslararası hukukun çiğnenmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, insanlığı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Erdoğan mektubunda, Türkiye’nin Gazze’ye yaptığı insani yardımlardan da bahsetti. 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’ye 45 bin tona yakın insani yardım gönderen Türkiye, Hristiyanlar da dahil olmak üzere 450 refakatçi eşliğinde 429 Gazzeli hasta ve yaralıyı tedavi etti. Türkiye’nin Gazze’ye sağladığı yardımlarla uluslararası toplumun dikkatini çekerek, Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı sesini yükseltti.

Filistin-İsrail sorununa da değinen Erdoğan, adaletli bir çözüm olmadan Orta Doğu’da kalıcı barışın mümkün olamayacağını vurguladı. Doğu Kudüs’ün başkenti olduğu ve bağımsızlığını koruyan bir Filistin Devleti’nin varlığının önemine dikkat çeken Erdoğan, uluslararası toplumun bu konuda adım atması gerektiğini belirtti.

Vatikan ile iş birliğine vurgu yapan Erdoğan, Gazze’de yaşanan açlık ve İsrail saldırılarına karşı ortak hareket etmenin önemine değindi. Dünya genelinde artan İslam karşıtlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi tehlikelerle karşı karşıya olunduğunu belirten Erdoğan, toplumlar arası barışı tehdit eden bu eğilimlere karşı birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, Vatikan’la ortak insani değerler etrafında iş birliği yaparak dünya barışına katkıda bulunma kararlılığını dile getirdi. Karşılıklı anlayış, diyalog ve barış içinde birlikte yaşama kültürünün yaygınlaştırılması için Vatikan ile daha fazla iş birliği içinde olacaklarını ifade etti. Son olarak, sağlık ve esenlik temennilerini ileterek, Vatikan ile ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Papa’ya Filistin Mektubu: “İnsanlık daha fazla müsaade etmemeli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin