1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan PKK açıklaması: “İttifakla teröre karşı mücadele”

Erdoğan’dan PKK açıklaması: “İttifakla teröre karşı mücadele”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis’e çağrılması önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konudaki önerisine destek veren Erdoğan, Öcalan’ın adını anmadan, ‘ittifak’ ve ‘tüm araçlarla imkânları kullanma’ vurguları yaptı. Erdoğan, “İktidar ve ittifak olarak bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Ülkemizde olan tüm araçları, imkânları kullanarak terörün, şiddetin olmadığı, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da TOKİ konutları kura çekiminde yaptığı konuşmada, Ankara’da yaşanan TUSAŞ saldırısıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sunni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. Aramıza nifak tohumu ekemeyecekler. Hep birlikte Türkiye olmamızı engelleyemeyecekler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, İsrail ordusunun İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran’a ve İran Hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bölgesel çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan PKK açıklaması: “İttifakla teröre karşı mücadele”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin