1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan Rusya ve ABD’ye Sert Çıkış: Dayanışma ve Ekonomik İşbirliği Büyüyor

Erdoğan’dan Rusya ve ABD’ye Sert Çıkış: Dayanışma ve Ekonomik İşbirliği Büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a röportaj verdi. Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkileri ve Türkiye’nin ekimde Rusya’da düzenlenecek BRICS toplantısına davetli olarak katılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Rusya’yla ilişkilerimiz çok boyutlu. siyasi, ekonomik, kültürel ve savunma sanayi alanında ilişkilerimiz mevcut” diyen Erdoğan, iki ülke arasında dayanışma ve ekonomik işbirliğinin her geçen gün büyüdüğünü vurguladı.

Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail’e yönelik tutumunu eleştirerek, “Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve NATO müttefikleri arasında da İsrail’in yanında duran ülkeler var” dedi. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e eleştiriler yöneltmesine rağmen farklı şekillerde destek verdiğini belirtti. Erdoğan, ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat sağladığını, destek olmak için Akdeniz’e uçak gemisi gönderdiğini hatırlattı. Seçimlerle ilgili soruya ise seçim sonucundan bağımsız olarak işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Afganistan geçici hükümeti Sözcü Yardımcısı Hamdullah Fıtrat, BRICS Zirvesi’ne katılmak istediklerini belirterek, toplantıya heyet göndermek istediklerini dile getirdi. Fıtrat, Afganistan’ın ekonomisi gelişen bir ülke olduğunu ve bu zirveye katılarak kendileri için önemli bir adım atacaklarını ifade etti. Afganistan’ın Rusya, Hindistan ve Çin ile iyi ekonomik ilişkileri bulunduğunu söyleyen Fıtrat, gelecek BRICS toplantısına katılmak istediklerini ev sahibi ülkeye ilettiklerini aktardı. BRICS Zirvesi 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya’nın Kazan şehrinde gerçekleşecek ve liderleri bir araya getirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Rusya ve ABD’ye Sert Çıkış: Dayanışma ve Ekonomik İşbirliği Büyüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin