1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Yüksek Teknoloji Yatırımları İçin Milyarlarca Dolarlık Teşvik Paketi!

Erdoğan’dan Yüksek Teknoloji Yatırımları İçin Milyarlarca Dolarlık Teşvik Paketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve katma değer oluşturan sanayicilere teşekkürlerini iletti. Savunma sanayinden otomotive, havacılıktan insansız sistemlere kadar geniş bir yelpazede lider olan firmalara teşekkür etti ve teknoloji alanındaki yatırımların önemini vurguladı.

Başkan Erdoğan, teknoloji ekosisteminin zenginliğini gösteren firmaları tebrik ederken, ülkenin ileri teknoloji konusundaki öncü konumunu gelecekte de sürdüreceklerini belirtti. Türkiye’nin üretim kapasitesine güç katılmasını ve sermaye düşmanlığına, yatırım karşıtlığına fırsat verilmemesini önemsediğini dile getirdi. Yüksek teknoloji yatırımlarının Türkiye’yi küresel bir cazibe merkezi haline getireceğine inandığını ifade etti.

Günümüzdeki küresel sistem, ikinci Dünya Savaşı’nın ardından gelişen ve artık işlevini yitirmeye başlayan bir yapıya sahip. Sistemin karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm üretme yeteneğinin azaldığı ve yaşanan krizlerin sıklaştığı gözlemlenmekte. ABD Kongresi’nin, Gazze’de yaşanan insanlık dışı olaylara sessiz kalarak bir soykırımcıyı alkışlaması, çağın Hitler’ini baş tacı yapması tepki çekti. Erdoğan, insan haklarına vurgu yaparak bu tür zulme destek verenlerin çifte standartlar içinde olduğunu belirtti.

Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu da törende Kalyon Güneş Teknolojileri’ne verilen teşekkür sertifikasını aldı. Türkiye’yi üretim üssü haline getirmek amacıyla milyarlarca dolarlık teşvik programları ilan edildi. Otomotiv sektöründe yıllık üretim kapasitesinin artırılması, batarya üretiminin teşvik edilmesi, çip fabrikası kurulması gibi alanlarda hibe ve vergi teşvikleri sunulacak. Yüksek teknoloji alanlarına yönlendirilecek 30 milyar dolarlık kaynakla Türkiye’nin teknolojik dönüşümü hızlandırılacak.

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin ileri teknolojiye yatırım yaparak ekonomiyi güçlendireceğini ve küresel düzeyde rekabetçi bir konuma geleceğini vurgularken, ülkenin yüksek teknoloji ve katma değerli yatırımlar için stratejik bir hamle yaptığını ifade etti. Yüksek teknoloji Teşvik Programının Türkiye’nin hedefleri açısından kritik bir role sahip olduğunu belirtti. Son olarak, Türkiye’nin ekonomisinin daha üst liglere çıkacağını ve ülkenin teknolojik açıdan daha güçlü bir konuma geleceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Yüksek Teknoloji Yatırımları İçin Milyarlarca Dolarlık Teşvik Paketi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin