1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın 1 Mayıs Konuşmasından Çarpıcı Detaylar!

Erdoğan’ın 1 Mayıs Konuşmasından Çarpıcı Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, 1 Mayıs’ın işçi bayramı olarak kutlanmasını sağladıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda sokak olaylarının sembolü olan 1 Mayıs tarihini 2008’de emek ve dayanışma günü ilan ederek bu sembolizmi bitirdiklerini ifade etti. Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’ın propaganda aracına dönüştürülmesini masum bulmadığını belirten Erdoğan, bu konuda terör örgütlerinin istismarına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. 55 ildeki 103 etkinliğe izin verdiklerini belirten Erdoğan, sendikaları ve siyasi partileri 1 Mayıs atmosferine zarar verebilecek adımlardan kaçınmaya çağırdı.

Erdoğan, çalışma hayatına dair alınacak kritik kararlar öncesinde çalışanların görüşlerine başvurduklarını ve bu doğrultuda çözüm yolları aradıklarını dile getirdi. Son 21 yılda tüm kesimlerin refah seviyelerini artırmak için çaba gösterdiklerini belirten Erdoğan, ülkedeki istihdam rakamlarının en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi. İstihdam sayısının 32 milyon 400 bin kişiye yükseldiğini belirten Erdoğan, son bir yılda istihdam sayısının 1 milyon 156 bin kişi arttığını açıkladı.

Ülkede en büyük sorunun işçi bulamama olduğunu belirten Erdoğan, ustaların çırak bulmakta zorluk çektiklerini ve işini büyütmek isteyen firmaların kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını ifade etti. Mesleki eğitimin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, işçilere ve emekçilere anayasal güvence sağladıklarını ve COVID-19 salgını döneminde kısa çalışma ödeneği ve nakdi destekle milyonlarca çalışana destek olduklarını belirtti. Ayrıcalıklı statüleri kaldırarak herkese sosyal güvenlik hizmeti verilmesini ilke edindiklerini söyleyen Erdoğan, işçi ve işverenlerin haklarını koruyacak bir sistemin tesisi hedefinde olduklarını ifade etti.

Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlara yükleyebilir ve @Haber7 hesabını Twitter’da takip edebilirsiniz. KAYNAK: HABER7.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın 1 Mayıs Konuşmasından Çarpıcı Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin