1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Dış Ziyaretleri Gündemde

Erdoğan’ın Dış Ziyaretleri Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-13 Haziran tarihlerinde Madrid’e gitmek üzere İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in davetini kabul etti. Bu ziyaret sırasında, Erdoğan ve Sanchez arasında Türkiye’nin Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebi ele alınacak. Eurofighter’ın Türkiye’ye satılması konusunda Almanya’nın çekincelerini bildiğimiz bir gerçek. Ayrıca, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasıyla ilgili diplomatik çabalar da görüşmelere konu olacak.

Erdoğan, daha sonra 14 Haziran’da İtalya’ya giderek G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Bu zirvede ABD Başkanı Joe Biden, İtalya Başbakanı Meloni, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak gibi G-7 üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya gelecek. Erdoğan’ın, ikili görüşmelerde Gazze’de acil ateşkes ve insani yardım çalışmalarını ön plana çıkaracağı belirtiliyor.

Bayramdan sonraki en önemli ziyaret ise Washington’a olacak. 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, zirve sürecinde diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek. Bu kapsamda, ABD Başkanı Biden ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. NATO zirvesinde, görev süresi dolan Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in yerine geçecek isim belirlenecek. En güçlü adayın Hollanda Başbakanı Mark Rutte olduğu konuşuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Dış Ziyaretleri Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin