1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın İkinci Çözüm Süreci Oyunu: Kürt Seçmenden Oy Devşirme Taktiği Mi?

Erdoğan’ın İkinci Çözüm Süreci Oyunu: Kürt Seçmenden Oy Devşirme Taktiği Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kez adaylığı ve yeni anayasaya destek koşulunu eleştirerek, siyasi rehine pazarlığı olarak nitelendirdi. Toprak, “Yıllardır muhalefeti terör ve ihanetle itham edenlerin şimdi sorumluluğu muhalefete yıkıp siyasi iklim değişikliği için öz eleştiri talep etmesi, kendini aklama çabasıdır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecini tekrar gündeme getirmesini “Kürt seçmenden oy devşirme” şeklinde yorumladı.

Toprak, haftalık değerlendirme raporunda Türkiye’nin çeteleşme ve mafyalaşma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Türkiye 100 milyar doları aşan suç gelirlerinin paylaşım savaşlarıyla ‘Meksikalaşma-Kolombiyalaşma’ sürecine ilerliyor.” dedi. Ayrıca, iktidarın vatandaşları ek vergilerle cezalandırdığını savunan Toprak, “Kredi kartından 750 TL vergi kesmek, vergide adalet ilkesine aykırı bir çaresizlik ve fırsatçılıktır.” ifadelerini kullandı.

Elektrik ve doğalgaza yapılan zam kararını eleştiren Toprak, bu durumun milyonlarca kişiyi etkileyeceğini ve gelir adaletsizliğini artıracağını belirtti. Ayrıca, bankaların uyguladığı yüksek faizlerle ilgili de endişelerini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hileli gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş listelerini yayınlamasını olumlu bulan Toprak, ancak Sudan ile yapılan et ithalat anlaşmasını eleştirdi. Gazze Savaşı ve bölgedeki gerilim hakkında da değerlendirmelerde bulunan Toprak, Lübnan’ın İsrail’in Vietnam’ına dönüşmesi ihtimaline dikkat çekti.

Son olarak, kayıp bir kuşağın hikayesini konu alan ‘Mübadele’ adlı kitaba da göndermede bulunan Toprak, “Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu.” sözleriyle yazısını noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın İkinci Çözüm Süreci Oyunu: Kürt Seçmenden Oy Devşirme Taktiği Mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin