1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Kabine ve AKP’deki Değişiklik Planları Görüşülüyor: İşte Neler Olacak?

Erdoğan’ın Kabine ve AKP’deki Değişiklik Planları Görüşülüyor: İşte Neler Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ziyareti sonrasında, kabinede ve AKP genel merkezinde olası değişiklikler konuşulmaya başlandı. Kabinede görevden alınması beklenen isimler arasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bulunmaktadır. Özellikle Tekin’in parti içerisinde eleştirildiği belirtilmektedir. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da listeye dahil edildiği ancak adil olmayabileceği belirtilmektedir.

Bakanların yerine kimlerin geleceği konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte, bazı bakan yardımcıları ve üst düzey bürokratların görevlendirilebileceği konuşulmaktadır. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile üyelerinin seçim sürecine dahil olacağı belirtilmektedir.

AKP genel merkezinde değişim yaşanması beklenmekte olup, 18 kişilik partinin yönetim kadrosunun en az 10 üyesinin görevine son verileceği iddialar arasındadır. Bazı genel başkan yardımcılarının daha aktif isimlerle değiştirileceği öne sürülmektedir. Popüler isimlerin durumu da merak edilmekte olup, Efkan Ala, Mustafa Elitaş, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı ve Nihat Zeybekci gibi isimlerin geleceği konuşulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceği konusunda partide iki ayrı görüş bulunmaktadır. Bir grup, Erdoğan’ın tekrar aday olması gerektiğini savunurken, diğer grup ise seçimi kazanmanın zor olduğunu ve partinin Erdoğan’sız bir geleceğe hazırlanması gerektiğini düşünmektedir.

İstanbul İl Başkanlığı için Ensar Vakfı kökenli Cenk Dilberoğlu’nun adı geçmekte olup, Erdoğan ailesine yakınlığı bilinmektedir. Ancak tabanla bağ kurmakta zorlanabileceği ve tepki çekebileceği iddiaları da bulunmaktadır. Bu süreçte vitrin savaşları yaşanırken, AKP içerisindeki değişim süreci merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Kabine ve AKP’deki Değişiklik Planları Görüşülüyor: İşte Neler Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin