1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Muhtarlarla İstanbul Buluşması Özeti

Erdoğan’ın Muhtarlarla İstanbul Buluşması Özeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Muhtarlar Buluşması’nda yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen 40 binden fazla muhtarla bir araya geldiklerini ve milletin dertlerine çözüm aradıklarını belirtti. En son toplantılarında ise 81 ilin muhtarlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Erdoğan, muhtarlık kurumunun milletin teveccühüne mazhar olmanın yüce bir durum olduğunu vurgulayarak, muhtarların demokrasi binasının temel yapı taşları olduğunu ifade etti. Muhtarların, halkın temsilcileri olduğunu ve seçilmelerinin millete hizmet etmenin değerini idrak edemeyen elitist zihniyetin karşısında diz çökmelerinin önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Siyasi hayatı boyunca Türkiye demokrasisini korumak için mücadele ettiğini ve önüne çıkan engellere geri adım atmadan kararlılıkla çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye’yi demokrasi, kardeşlik, adalet ve özgürlükler temelinde büyüteceklerini ifade etti.

Gazze ve Lübnan’da yaşanan katliamlara dikkat çekerek, İsrail’in hukuk tanımaz işgal güçlerinin 50 binden fazla masumun ölümünden sorumlu olduğunu belirten Erdoğan, İsrail’e koşulsuz destek verenlerin de bu katliama ortak olduğunu vurguladı. Türkiye olarak zalimin karşısında yer alarak mazlumları desteklediklerini belirten Erdoğan, insanlık ve kardeşlik görevlerini yerine getirmek için Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde şehadet şerbetini içen Yahya Sinvar’a Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, ülkemizin bekasını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ve muhalefetin eleştirilerinin kendilerini etkilemeyeceğini belirtti. Farklı etnik kimlikleri çatışma unsuru olarak görmediklerini ve Türkiye’nin 85 milyonunun ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayarak, siyasi partileri bir araya gelmeye çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Muhtarlarla İstanbul Buluşması Özeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin