1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Rize Ziyareti ve Açılışlar Üzerine Kritik Değerlendirmeler

Erdoğan’ın Rize Ziyareti ve Açılışlar Üzerine Kritik Değerlendirmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, Rize’deki bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı. Rize’nin kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı, buluşmaya vesile olanlara teşekkür ederek, toplantının Rize, ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi. Her fırsatta ata, dede topraklarına gelerek sılayırahim yaptığını belirten Cumhurbaşkanı, bugün de baba ocağı Rize’de her zaman olduğu gibi dolu dolu bir gün geçirdiklerini ve coşkulu bir toplu açılış töreni gerçekleştirdiklerini anlattı. Açılış töreninde tamamlanan afet konutlarının anahtar teslimini yaptıklarını, bakanlıkların ve Rize Belediyesinin şehre kazandırdığı eserlerin resmi açılışını da gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, Rize’ye yaptıkları yatırımları vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Rize’ye sadece toplu açılış töreni için değil, Rizeli hemşehrileriyle hasbihal etmek, istişare etmek ve hasret gidermek için de geldiklerini ifade etti. Türkiye’nin yakın çevresinde yaşanan olayları takip ettiğini ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 2,5 yıldır devam ettiğini belirtti. Rusya-Ukrayna savaşında binlerce insanın öldüğünü, şehirlerin yıkıldığını ve çocukların yetim kaldığını hatırlatan Erdoğan, Batılı savaş baronlarının bu durumdan kazançlı çıkmadığını vurguladı. Türkiye’nin barış ve istikrarın tesisi için çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı, Rusya ile Ukrayna arasında hakkaniyetli davranarak dengeli politika izlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin zulme karşı durarak insanlığın vicdanı olduğunu vurguladı. Gazze’de yaşanan soykırımı kınadıklarını ve Gazze’ye yardım malzemesi gönderdiklerini ifade etti. Batı dünyasının İsrail’i desteklediğini eleştirerek, Amerika’nın tutumunu “akıl tutulması” olarak nitelendirdi. Türkiye’den bazı siyasi partilerin Filistin Başkanı’nı Türkiye’ye davet ettiğini belirten Erdoğan, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Türkiye’nin güçlü, caydırıcı ve kendi kendine yeter konumda olması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide karşılaşılan zorluklara rağmen Orta Vadeli Program’ın olumlu etkilerini görmeye başladıklarını belirtti. Enflasyonun azalacağını ve Türkiye’nin farklı bir ülke olacağını ifade etti. Son 22 yılda Türkiye’nin ekonomik başarılarından ve terörle mücadeledeki ilerlemelerden bahsederek, Türkiye’nin güçlü olmak ve kendi kendine yeter olmak zorunda olduğunu söyledi. Programı düzenleyenlere teşekkür ederek, Rize’ye hayırlı olmasını diledi. Programa, birçok bakan ve parti üyesi de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Rize Ziyareti ve Açılışlar Üzerine Kritik Değerlendirmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin