1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın Yeniden Dengelenme Yolculuğu: Normalleşme Sürecinde Neler Bekleniyor?

Erdoğan’ın Yeniden Dengelenme Yolculuğu: Normalleşme Sürecinde Neler Bekleniyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Türkiye siyasetinde dengelenme süreci yaşanıyor. CHP’nin elde ettiği başarıyı agresif muhalefete dönüştürmek istememesi, normalleşmeyi tartışmalı hale getiriyor. Bu süreçte Erdoğan’ın CHP liderini meşru muhatap olarak görmesi ve onunla ülke meselelerini görüşmesi, AK Parti tarihinde bir ilk olarak nitelendiriliyor.

Özgür Özel’in liderlik performansı artarken CHP’nin başarısının etkisinin azaldığı görülüyor. Normalleşme süreci, kutuplaşmayı azaltarak siyasi kariyeri açısından rasyonel bir adım olarak değerlendiriliyor. Muhalefetin İmamoğlu ve Yavaş etrafında toparlanma ihtimalinin artması, parlamentonun güçlenmesine ve siyasi alanın genişlemesine olanak tanıyabilir.

İyi Parti ve Yeniden Refah Partisi, kutuplaşmanın azalmasıyla beraber eski potansiyellerini geri kazanabilirler. Toplumun büyük çoğunluğu normalleşmeye olumlu bakarken, Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmeyi pozitif karşılıyor. Erdoğan’ın muhtemel yol haritası ise CHP ile diyalogun sürmesi, güven arttırıcı adımlar atılması ve MHP ile denge sağlanması üzerine şekillendiriliyor. AK Parti’nin kurumsal sorunlarını çözmesi ve parti içi yapılanmayı güçlendirmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Yeniden Dengelenme Yolculuğu: Normalleşme Sürecinde Neler Bekleniyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin