1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erişim engeli kaldırılabilir! Discord’un bilgileri neden paylaşmadı?

Erişim engeli kaldırılabilir! Discord’un bilgileri neden paylaşmadı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da, verilen erişim engeli kararının ilgili hakimlik tarafından kaldırılabileceği bildirildi. Başsavcılığın, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”un 8/1 maddesinde yer alan “Çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphe bulunduğu gerekçesiyle aldığı karar hakkında bilgi verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Discord platformunun bilgileri paylaşmadığı için erişim engeli getirildiği belirtildi. Bakan, Discord’un tamamen kapalı bir sistem olduğunu ve güvenlik birimleriyle bilgilerini paylaşmayı reddettiği için erişim engeli uygulandığını söyledi. Güvenlik birimlerinin platformdaki sorgulamaları yapamadığını ve kullanıcıların şikayet etmesi durumunda müdahale edebildiklerini ifade etti.

Discord’un 150 milyon aylık aktif kullanıcısı ve 19 milyon haftalık aktif sunucusu bulunduğu, platformda sayısız görüşme yapıldığı ancak güvenlik birimlerinin içeriklere ancak şikayet üzerine ulaşabildiği bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erişim engeli kaldırılabilir! Discord’un bilgileri neden paylaşmadı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin