1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: “Tarihi Ermenistan Arayışı Ülkenin Gelişimine Engel Oluyor”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: “Tarihi Ermenistan Arayışı Ülkenin Gelişimine Engel Oluyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkenin gelişimine ve gerçekçi bir Ermenistan inşa etme çabalarını etkileyen “tarihi Ermenistan” arayışını eleştirdi. Tavuş Bölgesi’nde yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuçlandığını ve ulusal güvenlik servisine mensup birliklerin görev aldığını açıkladı. Sınır belirleme çalışmalarının ülkenin egemenliği ve güvenliği için önemli olduğunu vurgulayan Paşinyan, “gerçek Ermenistan’ın” ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Sovyetler Birliği döneminden bu yana devam eden “mevcut topraklar dışında bir Ermenistan” arayışının engelleyici olduğunu savundu.

Paşinyan, “tarihi Ermenistan” arayışının, halkın gerçekçi bir Ermenistan vizyonunu oluşturmasında zorluk çıkardığını ifade etti. Uluslararası ilişkilerde de dikkate alınan bu anlayışın, barış gündeminden uzaklaştığını ve devletin gelişimini engellediğini belirtti. Hükümetinin vatan ve devlet kavramlarını ayrıştırmadığını, aksine birleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Sınırlı kaynakların gerçek Ermenistan’ın stratejik ihtiyaçlarını karşılamaması durumunda ülkenin kalkınmasının engelleneceğini vurguladı.

Paşinyan, “gerçek Ermenistan” psikolojisine geçişin sancılı bir süreç olduğunu belirtti. 29 bin 743 kilometrekarelik “gerçek Ermenistan”ın devlet ideolojisi ve vizyonu olması gerektiğini savundu. Bu yöndeki politikalarının ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Son olarak, “tarihi Ermenistan” arayışının ulusun varlığını sürdüremeyeceğini ve barışın mümkün olamayacağını dile getirerek, gerçekçi bir stratejik Ermenistan vizyonuna dönülmesi gerektiğini belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halka yaptığı konuşmada, Tavuş Bölgesi’nde Azerbaycan’la yapılan sınır belirleme çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Sınır muhafız birliklerinin göreve başladığını ve sürecin 24 Temmuz’a kadar tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Bu çalışmaların, ülkenin egemenliği ve güvenliği için önemli olduğunu vurgulayarak “gerçek Ermenistan” vizyonunun önemine değindi. Sovyetler Birliği sonrasındaki “tarihi Ermenistan” arayışının barışı ve devletin gelişimini engellediğini belirtti. Paşinyan, ülkenin sınırlı kaynaklarının gerçek Ermenistan’ın ihtiyaçlarına harcanmaması durumunda kalkınmanın engelleneceğini dile getirdi. Bu nedenle, hükümet olarak vatan ve devlet kavramlarını birleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Gerçek bir Ermenistan vizyonuna dönülmesi gerektiğini belirterek, “tarihi Ermenistan” arayışının ulusun varlığını tehlikeye attığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: “Tarihi Ermenistan Arayışı Ülkenin Gelişimine Engel Oluyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin