1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Esençay Köyü Yeniden Belde Oldu!

Esençay Köyü Yeniden Belde Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’nın Taşova ilçesinde 2012 yılında köy statüsüne düşürülen Esençay köyü, mahkeme kararıyla tekrar belde statüsüne kavuştu. Amasya Valiliği Yazı İşleri Müdürü ise bu beldeye kayyum olarak atandı ve 2025 yılının Haziran ayında seçim yapılacak.

6360 sayılı belediye kanunu gereği 6 Aralık 2012 tarihinde nüfusu 2 binin altında olduğu gerekçesiyle köy statüsüne düşürülen Esençay, belde halkının açtığı davada 6 Haziran 2024 tarihinde işlemin iptal edilmesi yönünde karar alındı. Bu kararın ardından Esençay tekrar belde statüsüne kavuştu ve Valilik Yazı İşleri Müdürü Salim Akbaş kayyum belediye başkanı olarak atandı. Yaklaşık bir yıl sonra belde halkı, seçim ile belediye başkanını belirleyecek.

Esençay Belediyesi Başkanı Akbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belde halkına süreç ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Belde halkı da tekrar belediye olmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Esençay köyünden Ali Kesim ise belde olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yetkililerin kendilerine duyurduğu bu gelişmenin yaşadığı sevinci paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esençay Köyü Yeniden Belde Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin