1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği Tarafından Düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali’nde Edebiyat ve Sanatın Buluşması!

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği Tarafından Düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali’nde Edebiyat ve Sanatın Buluşması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği tarafından organize edilen Kardeş Kültürler Festivali devam ediyor. Festivalin beşinci gününde düzenlenen söyleşi büyük ilgi gördü. Programa yazar Şeyhmus Diken ve şair Haydar Ergülen katılarak Esenyurtlulara kültürel bir yolculuk yaşattı.

Programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları katıldı. Edebiyat ve sanat üzerinden kardeşlik temasının işlendiği söyleşide kültürel kimliklerin önemi vurgulandı. Şair Haydar Ergülen’in, Cumartesi Anneleri’ne ithaf ettiği şiiri büyük alkış aldı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, programda yazarak üretmenin önemine değindi. Özer, “Sevgili Şeyhmus Diken, Diyarbakır’ı Türkiye ve dünyaya tanıttı. Bana göre yazmak, ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır. Çünkü her şey biter, geriye insanın hikâyesi kalır. Şeyhmus, böyle bir iz bırakarak yürümeye devam ediyor. Sevgili Haydar Ergülen ise ülkemizin yetiştirdiği ender şairlerden. Şiir, bana göre edebiyatın özüdür. Şairler, dünyada en önemli ustalardır. Esenyurt’un bu kültür ortamını soluyan bu iki büyük yazarımızın burada olmasından mutluyum” dedi.

Başkan Özer, kültür ve sanatın insanları iyileştirebileceğini belirterek, “Esenyurt’ta bir model işliyoruz; bir kanaviçe örer gibi. Esenyurt’u kültür ve sanatın başkenti yapmayı hedefliyoruz. Çünkü sanat ve kültür, insana şifa verir. Sadece ilaçlar ve doktorlar değil, insan ruhuna dokunan yazılar ve çiziler de iyileştirir. Esenyurt’ta bugüne kadar sadece betona yatırım yapılmış. Oysa beton yenmez, aslolan insandır” ifadelerini kullandı.

Esenyurt’un kentleşememe sorununu vurgulayan Başkan Özer, “Kültür ve sanat, bu dönüşümü sağlayan bir işleve sahiptir. Yerel yönetimlerin görevi de bu dönüşümü sağlamaktır. Bugün dünyanın en büyük silahı atom bombası değil, kültürdür” dedi.

Yazar Şeyhmus Diken ise toplumsal barışın önemine vurgu yaparak, “Gerçek kardeşlik, sivil toplum örgütleri ve entelektüel camianın bir araya gelmesiyle mümkündür. Esenyurt’ta bu mücadeleyi görmek anlamlı” dedi.

Şair Haydar Ergülen ise edebiyat ve sanatın toplumları birleştiren gücüne dikkat çekerek, “Edebiyatçılar sadece kendi topluluklarına değil, tüm insanlığa hitap eder. Kültüre zorla iktidar olunamaz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği Tarafından Düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali’nde Edebiyat ve Sanatın Buluşması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin