1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Esenyurt’ta Ambulans Şoförüne Yapılan Saldırı: 112 Ekibi Yaşadıklarını Anlattı

Esenyurt’ta Ambulans Şoförüne Yapılan Saldırı: 112 Ekibi Yaşadıklarını Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde gerçekleşen bir olayda acil müdahale için gittikleri akaryakıt istasyonunda saldırıya uğrayan ve ambulans şoförü Bülent Bal’ın hastanelik olduğu 112 ekibi, yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı. Saldırıya uğradıkları olay günü olan 9 Ağustos Cuma gecesi, alkollü olduğu iddia edilen bir kadına müdahale için 112 ekibi olay yerine gitti. Ancak istasyon çalışanları ile yaşanan tartışma sonucunda saldırıya maruz kaldılar. Olay anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırı anında kadın ekip arkadaşlarını korumak için mücadele eden ambulans şoförü Bülent Bal, yaralandığı ve maruz kaldığı şiddeti şu şekilde anlattı: “Bu darbeden dolayı ayağımın üzerine basamıyorum. Kollarımda morarmalar var, çenemde kayma var ve 3 dişim kırık. 3 gündür pipetle su içmeye çalışıyorum, yemeğin ne olduğunu bilmiyorum. Ambulansa bu saatten sonra binebileceğimi sanmıyorum. Çünkü 3 gündür uyumayı unuttum, uyusam da korkuyla kalkıyorum. Ölmediğime şükrediyorum.” Olayın ardından güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucunda 2 şüpheli tutuklandı ve adli süreç başlatıldı.

112 ekipleri saldırıya uğradıkları olayı ilk kez Demirören Haber Ajansı’na anlattı. Bülent Bal’ın ekip arkadaşı Gülnihal P. ise, yaşanan dehşet dolu anları şöyle özetledi: “Çok çaresiz kaldık. Sürücümüze saldırdılar müdahale edemedik. Gittiğimizde asayiş polis ekibi olay yerinde yoktu. Saldırgan bir şahıs, ona müdahale etmemizi istediler fakat müdahale edemedik. Bizi müdahale etmeye zorladılar. Müdahale edemeyeceğimizi söylediğimizde de polis gelmeden sürücümüze saldırmaya başladılar.”

Bal, yaşadığı travmanın etkisini şu sözlerle anlattı: “Bu darbeden dolayı ayağımın üzerine basamıyorum. Kollarımda morarmalar var, çenemde kayma var ve 3 tane dişim kırık. 3 gündür pipetle su içmeye çalışıyorum, yemeğin ne olduğunu bilmiyorum. Ağrı kesicilerle, iğneyle ayakta durmaya çalışıyorum. Şu anki süreç ne olur bilmiyorum.” Ekip arkadaşı Gülnihal P. ise, psikolojisi bozulan ve gelecekle ilgili endişeleri olan bir bakımdan yaşadıkları korkuyu dile getirdi: “Gözümü kapattığımda sürekli bu olay karşıma geliyor. Bir gün sonra nöbetim var, nöbetime nasıl gelip görevime devam edebileceğimi bilmiyorum.”

112 ekipleri, yaşadıkları acı dolu anları anlatırken, şiddeti ve saldırıları önlemek amacıyla daha fazla güvenlik önlemi alınması gerektiğine dikkat çekti. Saldırıya uğrayan ambulans ekibi, mesleklerini yaparken saldırıya maruz kalmalarına karşın, sağlık hizmeti sunmaya devam etme kararlılıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt’ta Ambulans Şoförüne Yapılan Saldırı: 112 Ekibi Yaşadıklarını Anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin