1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eski bakanın oğlu ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

Eski bakanın oğlu ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşanan olayda, eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in oğlu olan Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından Şener hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şener’in duruşması ise 24 Ekim’de gerçekleşecek.

Çankaya ilçesindeki Güvenevler Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bedirhan Şener, 31 Temmuz’da babası Abdüllatif Şener’i ve kendisini ziyarete gelen annesi Berrin Şener ile anneannesi Leyla Çetiner’e kapıyı açar açmaz tabancayla ateş etti. Bu saldırı sonucunda Leyla Çetiner hayatını kaybetti ve Bedirhan Şener polis tarafından gözaltına alındı.

Şener hakkında verilen karar doğrultusunda adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde gözetim altına alınmasına karar verildi. Yapılan gözlem sonucunda Şener’in akıl hastalığı veya zayıflığı bulunmadığı ve suç işlediği iddia edilen olayın hukuki anlamını anlayabildiği belirtildi. Şener, 29 Ağustos’ta tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından Bedirhan Şener hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede Şener’in üst soya karşı kasten öldürme, üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs ve ateşli silahlar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Kabul edilen iddianame sonucunda Şener’in 24 Ekim’de hakim karşısına çıkması planlanmaktadır.

Yaşanan bu trajik olayda, Bedirhan Şener’in psikolojik sorunları ve işlediği suç nedeniyle cezai sorumluluğunun bulunduğu belirlenmiştir. Olayın ayrıntıları ve yargılama süreci, kamuoyu tarafından merakla takip edilmektedir. Bedirhan Şener’in duruşmadaki savunması ve mahkeme kararının sonucu, olayın akıbeti üzerinde belirleyici olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski bakanın oğlu ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin