1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eski Başhekim Bebek Ölümleriyle İlgili Davada Şüpheli!

Eski Başhekim Bebek Ölümleriyle İlgili Davada Şüpheli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yeni doğan bebeklerin ölümünden sorumlu olan çeteyle ilgili dava dosyasındaki şüphelilerden biri, eski Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fetin Rüştü Yıldız olarak belirlendi. Yıldız, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve eski AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’ün referanslarıyla 2003-2008 yılları arasında Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak görev yaptı. Aynı zamanda 2015 genel seçimlerinde AKP milletvekili aday adayı olan Yıldız, bebek ölümleriyle ilgili davada da şüpheli olarak yer aldı.

Fetin Rüştü Yıldız, Işıklar Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu olup, askeri hekimlik kariyerinden sonra serbest hekimlik yapmaya başladı. Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde 5 yıl görev yaptıktan sonra sırasıyla Kocaeli Seka Devlet Hastanesi, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevlerinde bulundu. Ayrıca İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda da görev aldı.

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait Avcılar Hospital’ın başhekimi olan Yıldız’ın, bebek ölümleriyle ilgili davada 22’si tutuklu 47 şüpheliden biri olduğu belirlendi. İddianameye göre Yıldız, 112 sistemi kullanılmaksızın hasta sevkleri yapmak, hasta basamaklarında oynama yaparak SGK’ya gerçeğe aykırı ilaç listeleriyle fatura ettirerek nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği iddia ediliyor. Aynı zamanda sözleşme gerekliliklerini yerine getirmeyerek bir bebeğin ölümünden sorumlu tutulan Yıldız’ın ihmali davranışla kasten öldürme suçu işlediği de iddia ediliyor.

Anılan davada suçlanan diğer şüpheliler arasında, çete üyelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nu dolandırmak amacıyla usulsüz işlemler yaparak 10 bebeğin ölümüne sebep oldukları belirtiliyor. Olayda Yıldız’ın etkisi ve yönlendirmesiyle gerçekleştiği düşünülen usulsüz işlemler neticesinde yaşanan bebek ölümleri yürekleri dağlıyor. Davanın ilerleyen süreçlerinde suçlamaların detayları ve şüphelilerin savunmaları dikkatle incelenecek ve adaletin en doğru şekilde tecelli etmesi sağlanmaya çalışılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Başhekim Bebek Ölümleriyle İlgili Davada Şüpheli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin