1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eski Nişanlısını Öldüren Kadının Cezası İstinaf Mahkemesinden Döndü! – İşte Detaylar

Eski Nişanlısını Öldüren Kadının Cezası İstinaf Mahkemesinden Döndü! – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta 2 Ağustos 2022 tarihinde yaşanan olayda, eski nişanlısı Ahmet Batuhan Yıldız’ı öldürüp yanındaki kız arkadaşı Elif D.’yi yaralayan Fatma Güngör, 1 Şubat 2024’te yargılandığı 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Elif D.’yi öldürmeye teşebbüsten 8 yıl 4 ay, hırsızlıktan 4 yıl 2 ay, ateşli silah bulundurmaktan da 10 ay hapis cezası aldı.

Cezaya itiraz eden Güngör’ün avukatı, kararı istinafa taşıdı ve müvekkilinin süreç boyunca şiddet ve tehditlere maruz kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşadığını dile getirdi. Avukat, Güngör’ün yaşadığı cinsel tacizler ve tehditler nedeniyle derin bir psikolojik buhrana sürüklendiğini ve 3 kez intihar girişiminde bulunduğunu belirtti.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi, dosyanın detaylı olarak incelenmediği ve adil bir yargılama sürecinin sağlanmadığı gerekçesiyle verilen cezanın hukuka uygun olmadığına karar verdi. Mahkeme, Güngör’ün daha çok kendini koruma amacı güttüğünü ve öldürme kastıyla değil, yaralama kastıyla hareket ettiğini belirterek dosyanın yeniden incelenmesi için yerel mahkemeye geri gönderilmesine karar verdi.

Güngör’ün avukatı, Fatma Güngör’ün maruz kaldığı şiddetin ve tehditlerin ciddiyeti göz önünde bulundurularak Adli Tıp Kurumu’ndan detaylı bir rapor alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Güngör’ün psikolojik durumunun da göz önüne alınarak adil bir şekilde yargılanmasının önemine dikkat çekti.

Bu süreçte, Güngör’ün yaşadığı zorluklar ve psikolojik sorunlar dikkate alınarak adaletin sağlanması için yapılan itirazlar ve dosyanın yeniden incelenmesi, hukuki sürecin adil ve doğru şekilde işlemesine olanak tanıyacak gibi görünmektedir. Güngör, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak ve dosyası yeniden değerlendirilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Nişanlısını Öldüren Kadının Cezası İstinaf Mahkemesinden Döndü! – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin