1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hakkındaki İddialarla İlgili Skandal Açıklama!

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hakkındaki İddialarla İlgili Skandal Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilip kapatılan 10 hastaneden biri olan Özel Avcılar Hospital’in sahibi olarak iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, skandalın patlamasının ardından hastanesinde çalışanlarla bir araya geldi ve içinde bulundukları durumu değerlendirdi. Hastanesinin isminin ‘yenidoğan çetesi’ iddianamesine girmesine rağmen eski bakan, “Gün gelecek devran dönecek. Ama bu işin altından yüz akı ile çıkacağız. Yürütmeyi durdurmasından başlayarak hukuk verdiği bütün dinamikleri yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı. Müezzinoğlu, hastanedeki bebek ölümlerine ilişkin olarak, “Sıfır hatalıyız demek istemiyorum. Planlı bir yanlışı bu kurumun ya da herhangi bir arkadaşımızın yapmayacağı konusunda huzurluyum.” şeklinde konuştu.
İstanbul’da özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. İddianamede, ölen 10 bebeğin “maktul”, 5 kişinin “müşteki”, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğünün “suçtan zarar gören”, 19 hastane ve sağlık şirketi “malen sorumlu”, 47 kişi ise “şüpheli” olarak yer aldı. Suç örgütünün lideri olarak Doktor Fırat Sarı’nın sevk ve idaresini Doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı iddianamede belirtildi.
İddianamede yer alan rapora göre, yenidoğan ünitelerindeki bebeklerin ölümlerine neden olan tıbbi eksiklikler ve ihmaller ortaya konuldu. Bebeklerin ölümüne sebep olan ihmallere ilişkin detaylar raporda yer aldı. İddianamede ayrıca, şüpheliler arasında geçen telefon konuşmalarının da dehşet verici olduğu belirtildi. Özel hastanede çalışan hemşire Mehtap Sayar’ın, şüpheli Hasan Basri Gök ile yaptığı telefon konuşmasında, bebek hastaların tedavisinin uygun olmayan koşullarda gerçekleştirildiği ve tedavi yöntemlerinin usulüne uygun olmadığı ortaya çıktı.
İddianamede yer alan bilgilere göre, hastanedeki ihmallere ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatıldı ve şüphelilere yüksek hapis cezaları istendi. Ailelerin ifadelerine de yer verilen iddianame, yenidoğan çetesinin nasıl deşifre edildiğini ve yaşanan skandalın detaylarını içeriyor. Müezzinoğlu, cezasızlık algısı yaratılmaya çalışıldığını ve böyle bir durumun olmadığını vurguladı. Ailelerin yaşadığı travmatik deneyimler de iddianameye yansıdı. Soruşturma devam ederken savcı da tehdit edilmiş ve bu olay ayrı bir soruşturma konusu olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hakkındaki İddialarla İlgili Skandal Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin