1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın Cinayet Davasında Tetikçinin Tehdidi!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın Cinayet Davasında Tetikçinin Tehdidi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davada, mahkeme başkanı dün yapılan duruşmanın ardından saldırının tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı’nın gazetecilere tehdit içeren sözleriyle ilgili jandarmanın tuttuğu tutanağın dosyaya eklendiğini belirtti. Bu duruşmada sanıklardan Alper Atay ve Mustafa Ensar Aykal, Ateş cinayetiyle ilgili suçlamaları reddederek masum olduklarını savundular.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen davada tutuklu ve tutuksuz toplam 22 sanık yargılanıyor. Duruşmaya Sinan Ateş’in ailesi ve avukatları da katılırken, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da duruşmayı takip etti.

Mahkeme başkanı, duruşma sonrasında Eray Özyağcı’nın gazetecilere yaptığı tehdit içeren sözleri içeren tutanağın dosyaya eklendiğini açıkladı. Tutuksuz sanık Alper Atay suçlamaları reddederek beraatini talep ederken, tutuklu sanık eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da suçsuz olduğunu belirtti.

Aykal, savunmasında suçlamaların asılsız olduğunu ve olayla ilgisinin olmadığını vurgulayarak, olay öncesinde ve sonrasında doğru bilgi verdiğini ifade etti. Eşi de polis memuru olan Aykal, ailesinin de iftira ve hakaretlere maruz kaldığını belirterek tahliyesini ve beraatını talep etti.

Davanın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Halk TV muhabirlerini ve CHP’yi hedef alarak, “Ayağınızı denk alın” şeklinde konuştu. Davanın ilerleyen sürecinde sanıkların suçsuz olduklarını kanıtlamak için ellerinden geleni yapacakları belirtilirken, davanın tarafları ve kamuoyu arasında büyük bir ilgi ve heyecan devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın Cinayet Davasında Tetikçinin Tehdidi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin