1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eskişehir’de 2,5 Milyarlık Kripto Dolandırıcılığı! 44 Şüpheli Gözaltında

Eskişehir’de 2,5 Milyarlık Kripto Dolandırıcılığı! 44 Şüpheli Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir polisi, yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda, 17 ilde faaliyet gösteren bir dolandırıcılık çetesinin peşine düştü. Sosyal medyada yüksek kazanç vaadiyle reklam ve ilan veren çete üyeleri, 23 paravan şirket kurarak yatırımcıları yaklaşık 2,5 milyar lira dolandırdı. Ardından elde ettikleri parayı kripto cüzdan hesaplarına transfer ederek izlerini kaybettirmeye çalıştılar. Dolandırıcılık operasyonundan elde edilen bilgiler doğrultusunda, çeteye ait 44 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, kurbanlarını kandırmak için kullandıkları reklam ve ilanlarda yansıttıkları lüks hayatlarıyla dikkat çektikleri belirlendi. Eskişehir merkezli operasyon, 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi ve şebekenin kısa sürede hakettikleri cezayı almalarını sağladı. Şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla yapılan operasyonda, çetenin lideri olduğu düşünülen kişinin de aralarında bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şebekenin kurduğu 23 paravan şirketin faaliyetlerini de incelemeye aldı. Bu şirketler aracılığıyla yatırım yapmak isteyen masum insanları dolandıran çete üyeleri, hızla yüklü miktarda parayı kripto cüzdan hesaplarına aktararak izlerini kaybettirmeye çalıştılar. Ancak polisin titiz çalışmaları sayesinde, çetenin tüm üyelerine ulaşıldı ve hakettikleri cezaları almaları sağlandı.

Yapılan operasyonla birlikte, toplamda 2,5 milyar lira dolandırılan mağdurların sesi de duyulmuş oldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden verdikleri yanıltıcı ilan ve reklamlarla kandırdıkları insanların hayallerini sömürdükleri ortaya çıktı. Eskişehir merkezli bu dolandırıcılık çetesinin, hızla yayılan bilgilerle daha fazla insanı mağdur etmesi engellendi ve adalet yerini buldu. Dolandırıcılar, ellerindeki parayla kaçamayacaklarına ve yaptıklarının bedelini ödemek zorunda olduklarına emin olmalılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eskişehir’de 2,5 Milyarlık Kripto Dolandırıcılığı! 44 Şüpheli Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin