1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Esma Astsubayı Şehit Eden Teröristler Mava Dağı’nda Etkisiz Hale Getirildi

Esma Astsubayı Şehit Eden Teröristler Mava Dağı’nda Etkisiz Hale Getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’da Gercüş ile Hasankeyf İlçeleri sınırındaki Mava-Karakaş Dağında dün akşam saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığının TEM ve İstihbarat Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen Bozdoğan 45 operasyonu sonucunda iki kadın terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri katılırken, havadan da Atak taarruz helikopterleri ile Silahlı İnsansız Hava Araçları destek verdi.

Teröristlerin kimlikleri tespit edilerek, Şırnak, Mardin ve Batman kırsalında birçok saldırının faili oldukları belirlendi. Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ ve Zeynep Cudi kod adlı Zeynep Nibat olarak bilinen teröristlerin bölgede uzun süredir faaliyet gösterdikleri, birçok saldırıda bulundukları ve terör örgütünün dağ kadrosunda önemli görevler üstlendikleri ortaya çıktı.

İki terörist, son olarak Batman-Bitlis kırsalını içine alan sözde Garzan eyalet yönetimi YJA star kadın yapılanmasının üst düzey isimleri olarak biliniyor ve Mava Dağı bölgesinde güvenlik güçlerine saldırı planlayarak keşif ve istihbarat çalışması içinde oldukları belirlendi.

Ayrıca, teröristlerin kimlikleri tespit edildiğinde, Şırnak, Mardin ve Batman Başsavcılıklarınca tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı. Teröristler, 9 ayrı silahlı ve bombalı saldırıda 6 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden sorumlu tutuluyor.

İki kadın terörist arasında bulunan Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ, 9 Aralık 2019’da Şırnak’ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda Astsubay Esma Çevik ve Uzman Çavuş Kemal Sayar’ın şehit edilmesinden sorumlu olduğu tespit edildi. Astsubay Esma Çevik, teröristlerin tuzakladığı uzaktan kumandalı bombayı imha etmeye çalışırken şehit olmuştu.

Esma Astsubay, Hukuk Fakültesini kazanmasının ardından askerlik görevini tercih ederek, bomba uzmanı olarak görev yapmıştı. Teröristlerin daha önce gerçekleştirdiği saldırılarda birçok askerin yaralandığı veya şehit olduğu belirtildi. Son olarak, batı illerinde de birçok saldırı gerçekleştirildi ve askerler zarar gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esma Astsubayı Şehit Eden Teröristler Mava Dağı’nda Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin