1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Esnafın Çığlığı: “Alım Gücü Düşüyor, Kâr Marjı Azalıyor, İzmir’de Çaresizlik Hüküm Sürüyor!”

Esnafın Çığlığı: “Alım Gücü Düşüyor, Kâr Marjı Azalıyor, İzmir’de Çaresizlik Hüküm Sürüyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki esnaf, artan fiyatlar ve vatandaşların satın alma gücündeki düşüş nedeniyle zor günler geçiriyor. Ayakkabı satıcısı Ayhan Metin, alım gücünün düşmesiyle işlerin durgunlaştığını ve kâr marjının düşük olduğunu belirtiyor. Esnaf Gürdoğan Çamlı ise piyasanın durgun olduğunu ve insanların geçim sıkıntısı nedeniyle alışveriş yapmakta zorlandığını dile getiriyor. Çamlı, kira ödemelerinin zorluğuna da vurgu yapıyor.

Esnaf Serkan Alp ise işlerin durduğunu, dükkanların boş kaldığını ve yerli halkın alım gücünün olmadığını ifade ediyor. Alp, emekli maaşlarının düşüklüğü ve insanların geçim sıkıntısı içinde olduklarını belirtiyor. Turistlerin gelmesiyle işlerin canlanabileceğine inanan Alp, taze kanın esnafa iyi geleceğini söylüyor.

Diğer bir esnaf Ali Haydar Keskin de alım gücündeki kayıpların işlerin kötü gitmesine neden olduğunu vurguluyor. Keskin, artan maliyetler, kiralar, vergiler ve sigortalar nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini dile getiriyor. Lokantacılık yapan Keskin, et fiyatlarındaki artışın müşterileri de tedirginliğe soktuğunu belirtiyor.

Esnafın ortak görüşü, Türk vatandaşlarının alım gücünün düşmesiyle işlerin zorlaştığı yönünde. Birçok esnaf, kira ödemelerini zor yetiştirirken, maaşların belli olmasının ve alım gücünün düşük olmasının işleri olumsuz etkilediğini belirtiyor. Emekli maaşlarının yetersizliği ve asgari ücretin düşüklüğü de esnafın durgun piyasadaki zorluğunu arttırıyor. Yaz aylarında turist gelmesiyle bir nebze umutlanan esnaflar, Türk vatandaşlarının alım gücünde bir artış beklemekte.İzmirli esnaflar, maliyetlerin arttığını ve kâr marjlarının düştüğünü belirterek, işlerin canlanması için yeni çözümler arayışı içindeler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esnafın Çığlığı: “Alım Gücü Düşüyor, Kâr Marjı Azalıyor, İzmir’de Çaresizlik Hüküm Sürüyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin