1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Etimesgut Belediye Başkanı: “Akıl Neredeydiniz?” – Liyakat İddialarıyla Gündemde

Etimesgut Belediye Başkanı: “Akıl Neredeydiniz?” – Liyakat İddialarıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı olan Erdal Beşikçioğlu, eski Etimesgut Belediye Başkanı olan MHP’li Enver Demirel’in lise mezunu akrabalarını belediyede işe aldığını belirtti. Toplamda 61 kişinin bu şekilde işe alındığını tespit ettiklerini ifade eden Beşikçioğlu, belirlenen 61 kişinin yanı sıra daha fazla kişinin işe alındığını düşündüklerini de dile getirdi. Beşikçioğlu, “Bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar.” şeklinde konuştu.

Ankara Etimesgut Belediyesi, eylül ayı meclis toplantıları pazartesi günü Belediye Meclis Binası’nda Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Beşikçioğlu, meclis toplantısında ‘liyakatli atama’ konusunda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Çağlar’ın, Başkan yardımcısı İhsan Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanması konusu gündeme geldi. Beşikçioğlu, Nursemin Bellek’in eğitim geçmişini öne sürerek, kendisinin daha uygun bir aday olduğunu belirtti.

Beşikçioğlu, belediyeye akrabaların atanmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen “Belediyeye akrabasını atadı” iddialarına cevap veren Beşikçioğlu, yeğeninin danışmanlık yapmak üzere belediyede bulunduğunu ve hiçbir ücret almadığını belirtti.

Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin akrabalarının belediye içerisinde bulunmasına uygun bulunmadığını belirten Beşikçioğlu, bu koşullarda işe alınan kişilerin görevlerinin sonlandırılması hakkında bir karar çıkarmak istediğini ifade etti.

Enver Demirel’in lise mezunu akrabalarını işe aldığını belirlediklerini açıklayan Beşikçioğlu, 61 kişinin atamasının bu şekilde yapıldığını iletti. Beşikçioğlu, Demirel’in lise mezunu akrabalarının müdürlük pozisyonlarına getirildiğini belirterek, bu durumun yaklaşık 35 kişi için geçerli olduğunu ve bazılarının “DEMİREL”, “YILMAZ”, “YALÇIN” ve “GÖKDEMİR” soyadlı olduğunu ifade etti.

Beşikçioğlu, tespit ettikleri 61 kişinin yanı sıra tespit edemedikleri olduğunu ve bu durumun liyakat tartışmalarını beraberinde getirdiğini dile getirdi. Beşikçioğlu, Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcılarının akrabalarının da bu kapsamda iş akdinin sonlandırılmasını istedi ve konu hakkında oy birliği ile karar alınması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etimesgut Belediye Başkanı: “Akıl Neredeydiniz?” – Liyakat İddialarıyla Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin