1. Haberler
  2. Ankara
  3. Etimesgut Belediye Başkanı, Amcasının Oğlunu Tesisler Koordinatörü Olarak Atadı!

Etimesgut Belediye Başkanı, Amcasının Oğlunu Tesisler Koordinatörü Olarak Atadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun amcasının oğlu olan Gökhan Beşikçioğlu’nun ‘Tesisler Koordinatörü’ olarak atandığı ortaya çıktı. Bu atama, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından art arda yapılan akraba, eş ve dost atamaları arasında dikkat çekti. CHP’li belediyelerde devam eden akraba atamaları, gündemdeki yerini korurken Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuktan siyasete atlayışı ile ilgili olarak akraba ataması da tepki topladı.

Erdal Beşikçioğlu aslen Ordu’lu bir aileye mensupken, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde belediye başkanı olarak görev yapmaktaydı. Amcasının oğlu olan Gökhan Beşikçioğlu’nu da bu belediyede ‘Tesisler Koordinatörü’ olarak görevlendirdi. Bu atama, liyakatten uzak olduğu düşünülen bir uygulama olarak eleştirildi.

Ayrıca, vatandaşlar da bu akraba atamasına tepki gösterdi. Bir vatandaş, Behzat T (Torpil) benzetmesi yaparak eleştirdi. Diğer bir yorumcu ise, köpekleri işe alan bir yönetimden beklentilerin düşük olduğunu ifade etti. Bir diğer vatandaş, CHP’li belediyelerin liyakat yerine kan bağını tercih ettiğini belirtirken, nepotizm eleştirilerine de dikkat çekti.

Tepkiler arasında, Ankara’da yaşanan bir polisiye hikayesine benzetme yapılarak akraba atamasının skandala dönüştüğü ifade edildi. Yine bir diğer vatandaş, amcasının oğlunu işe alan bir yönetimin yetkilerini suistimal ettiğini ifade etti. Toplumun bir kesimi, belediye yöneticilerinin vatandaşları oyalarken asıl amaçlarının farklı olduğunu dile getirdi.

Sonuç olarak, Erdal Beşikçioğlu’nun akraba ataması tepki çekti ve toplumun farklı kesimlerinden eleştiriler aldı. Liyakatten uzak bu tür atamaların devam etmesi durumunda, yerel yönetimlerde güvenin sarsılacağı ve adaletin tehlikeye gireceği endişeleri dile getirildi. Ayrıca, akraba atamalarının kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı açısından da sakıncalı olduğu vurgulandı. Bu tür uygulamaların önüne geçilmesi için toplumsal bilinç ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etimesgut Belediye Başkanı, Amcasının Oğlunu Tesisler Koordinatörü Olarak Atadı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin