1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eyüpsultan’da CHP’den Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen Göreve Başladı ve Açıklamalarda Bulundu

Eyüpsultan’da CHP’den Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen Göreve Başladı ve Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin İstanbul’da AKP’den aldığı en büyük ilçelerden biri olan Eyüpsultan, 2019’daki yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ittifakına rağmen kazanılamamıştı. Ancak bu kez CHP’li Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in yönetiminde ilçe CHP’nin oldu. 2019’da CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olan Emel Bilenoğlu ise bu kez İYİ Parti’den aday olarak seçime katıldı. Özmen, aldığı oy sayısını ve oranını artırarak kazanmayı başardı. 20 yıldır Eyüpsultan’da yaşadığını belirten Özmen, ilçenin sorunlarını ve potansiyelini çok iyi bildiğini ifade etti ve “Eyüpsultan’ı sosyal demokrat belediyecilikle tanıştıracağız” dedi.

Eyüpsultan’ın yeterince iyi yönetilmediğini belirten Özmen, seçim kampanyasında ilçenin sorunlarını ve potansiyelini masaya yatırdıklarını ve çözüm üretmeye karar verdiklerini söyledi. Özmen, Eyüpsultan’ın ekonomisini canlandırarak refah seviyesini artırmayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. Dayanışma, ortak akıl ve liyakate dayalı adil ve demokratik bir yerel yönetimin Eyüpsultan için kader olacağını belirtti.

Özmen, Eyüpsultanlılara verdiği sözü tutacağını ve ilçenin hak ettiği değere kavuşacağını söyledi. Kendisine duyulan güvenle İstanbul’un en özel ilçesini yönetme yetkisini aldığını ifade eden Özmen, CHP’nin uzun yıllardır yönetmediği bir ilçeye geldiğini ve yapacakları işlerin çokluğuna vurgu yaptı. Kendisinden ve ekibinden beklentinin yüksek olduğunu belirten Özmen, Eyüpsultan için yeni bir dönemin başladığını ve bu sürecin öncüsü olacağını söyledi.

Mithat Bülent Özmen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuduktan sonra bankacılık ve finans alanında doktora yaptı. Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra banka, finans ve enerji sektörlerinde üst düzey yöneticilik ve CEO görevlerini yürüttü. 2019 yerel seçimlerinden sonra İGDAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanan Özmen, şimdi Eyüpsultan Belediyesi’ni yönetecek.

İGDAŞ Genel Müdürlüğü ve İBB Enerji Grup Başkanlığı deneyimlerinden de bahseden Özmen, doğru belediye yönetiminin halkın hayatında nasıl fark yaratabileceğini gördüğünü dile getirdi. Kendisini siyasete geçiş yapmak değil, insanların hayatına dokunabileceği bir göreve geçiş yapmak olarak tanımlayan Özmen, sosyal demokrat değerlere inandığını ve bu değerler çerçevesinde bir yerel yönetimin fark yaratabileceğine inandığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyüpsultan’da CHP’den Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen Göreve Başladı ve Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin