1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin Yeni Kaderi: İşte Son Karar!

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin Yeni Kaderi: İşte Son Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin golf sahaları, deprem toplanma alanı olarak belirlenmişti ve Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilmişti. Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 29 Mayıs 2023 tarihinde afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için rezerv yapı ilan edilmiş ve planları değiştirilmişti. Emlak Konut GYO’nun lüks villa inşaatları için yapılan imar plan değişikliği ise İBB’nin açtığı dava sonucunda 6 Ekim 2023 tarihinde iptal edilmişti.

Bakanlık kararının istinafa taşınmasının ardından İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, iptal kararının kaldırılmasına ve inşaatların devam etmesine karar verdi. Mahkeme kararında, rezerv yapı alanı tesis edilmesinin mevzuata uygun olduğu ve bölgedeki yapılanma kültürünü bozmayacak şekilde uygun bir karar olduğu belirtilmiştir.

1988 yılı imar planlarına göre golf sahalarının konut alanı fonksiyonunda kaldığı ve dava konusu rezerv yapı alanının kamuya uygun olduğu vurgulanmıştır. Buna ek olarak, zeminin yeni bir bilirkişi raporuyla incelenmesine karar verilmiş ve dava dosyası mahkemeye iade edilmiştir.

Emlak Konut GYO’nun 2023 yılı satış raporuna göre, Göktürk Kemer Evleri’nde 35 adet ünite satılmış ve toplam satış değeri 809 milyon 680 bin lira olmuştur. Göktürk Kemer Villaları’nda ise 8 adet villa satılarak toplamda 1 milyar 167 milyon 400 bin lira elde edilmiştir. Bu verilere göre bir villanın ortalama fiyatı 145 milyon lira olarak belirlenmiştir.

Sonuç olarak, Kemer Country’deki golf sahalarının rezerv yapı ilan edilmesi ve imar planlarının değiştirilmesi sürecinde mahkeme kararları ve satış raporları önemli rol oynamıştır. Yapılan incelemeler ve kararlar doğrultusunda bölgedeki yapılaşmanın devam edeceği ve yeni projelerin hayata geçirileceği öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin Yeni Kaderi: İşte Son Karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin