1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ezgi Apartmanı Duruşmasında Şok İtiraf!

Ezgi Apartmanı Duruşmasında Şok İtiraf!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta bulunan 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Tekin, tutuksuz sanık Yakup A. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Ertan Danacı da duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, depremde yakınlarını kaybedenlerin talebi üzerine inşaat mühendisi Şeref Alpago’yu uzman bilirkişi sıfatıyla tanık olarak dinledi. Alpago, sunum eşliğinde Ezgi Apartmanı’ndaki eksiklik ve hataları anlattı ve güçlendirme konusunda uyarılarda bulundu.

Tutuklu sanıklar Ertan Danacı ve Mehmet Tekin suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Tutuksuz sanık Yakup A. ise Ezgi Apartmanı’nda hazır beton kullandığını iddia etti. Müşteki avukatları ise bilirkişi raporlarının çelişkili olduğunu belirterek dosyanın tekrar incelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Tekin’in yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atma şartıyla tahliyesine karar verdi. Dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar veren mahkeme, diğer sanıkların mevcut halinin devamına hükmetti. Duruşma 13 Aralık’a ertelendi.

Davada, Ezgi Apartmanı’nın yıkılması sonucu 35 kişinin öldüğü belirtilirken iddianamede, sanıklar hakkında farklı suçlamalar ve ceza talepleri yer aldı. Sanıkların durumları ve dosyanın geleceğiyle ilgili görüşler açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ezgi Apartmanı Duruşmasında Şok İtiraf!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin