1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fatih Camisinde Yaşanan Bıçaklı Saldırıda Şok İfşaat!

Fatih Camisinde Yaşanan Bıçaklı Saldırıda Şok İfşaat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Salgın’ın katılmadığı ancak müştekiler Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam ile taraf avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi. İlk olarak söz alan müşteki Galip Usta, olay günü camide nöbetçi olduğunu ve imam odasında sanığın kendisinden bir şey sormak istediğini belirtti. Usta, yaşadığı bıçaklanma olayını anlattı ve kendisini savunmaya çalıştığını ifade etti. Bilal Erdem’in de olay esnasında sanığı engellemeye çalıştığını ancak bıçaklandığını aktardı.

Daha sonra söz alan Bilal Erdem, sanığın hoca odasında kendisine ani bir saldırıda bulunduğunu ve kendisini ve Galip Usta’yı bıçakladığını belirtti. Ardından sanığın babası Hüseyin Salgın mahkemeye bağlanarak oğlunun olay öncesindeki davranışlarından bahsetti. Mahkeme heyeti, sanık Ömer Salgın’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, bir sonraki celsede sanığın dinlenmesine karar verdi ve duruşmayı 3 Temmuz’a erteledi.

Olayın detaylarına ilişkin iddianamede ise, 8 Ocak’ta Fatih Camisi’nde meydana gelen olayda sanık Ömer Salgın’ın cami içerisinde sorun çıkartması üzerine özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldığı ve ardından imam odasına giderek Galip Usta ile konuşmak istediği belirtildi. Usta ve Bilal Erdem’in bıçaklanması sonucunda polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Salgın, tutuklanmıştı.

İddianamede tanık ifadesine yer verilen Galip Usta, sanığı tanımadığını ve olay esnasında sanığın kendisine bir şey sormak istediğini aktardı. Olayın ardından polis ekipleri tarafından uzaklaştırılan sanığı daha önce duymadığı bir sesle bağırdığını belirten Usta, namazdan sonra da güvenlik görevlilerinin müdahale ettiğini söyledi. Usta, odada ders yaparken saldırganın gelerek kendisine saldırdığını, kendisini korumaya çalışırken bıçaklandığını ifade etti.

İddianamede müştekilere yönelik kasten öldürme suçundan sanığa 18 yıldan 30 yıla kadar, Yusufcan İslam’a yönelik yaralama suçundan da 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Temmuz’a erteleyerek eksikliklerin giderilmesine karar vermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Camisinde Yaşanan Bıçaklı Saldırıda Şok İfşaat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin