1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Fatih Erbakan’dan Çarpıcı Çağrı: ‘Soykırımın Karşısında, Filistin’in Yanında’

Fatih Erbakan’dan Çarpıcı Çağrı: ‘Soykırımın Karşısında, Filistin’in Yanında’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’ya ziyaretlerde bulunmak üzere geldi. “Soykırımın Karşısında, Filistin’in Yanında” konulu mitinge katılmak için Şanlıurfa Müzesi alanında planlanan etkinlikte bulundu. Saat 17.00’de başlaması beklenen etkinlik, 43 dereceyi aşan yüksek sıcaklık nedeniyle 18.20’de başladı. Mitinge, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Rusya İslam Kültür Merkezi Başkanı Abdülvahit Niyazov ile birçok vatandaş katıldı. Kadınlar ve erkekler için ayrılan alanlarda toplanan vatandaşlar, zaman zaman sıcak hava nedeniyle rahatsızlandı. Mitinge katılan protokol üyeleri, sıcaktan etkilenmemek için kurulan çadırda programı takip etti.

Mitingde konuşma yapan Fatih Erbakan, yüksek sıcaklığa rağmen miting alanını dolduran vatandaşlara teşekkür etti. İsrail’in somut adımlar atılarak durdurulması gerektiğini vurgulayarak, Müslüman ülkelerin yöneticilerine seslendi. Siyonizm’e karşı çıkarak, sadece kınamak ve lanetlemek yerine yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti. Filistin’deki zulme karşı dimdik ayakta olduklarını ifade eden Erbakan, İslam birliğinin kurulması gerektiğini ve yapılacakların hesabının sorulacağını dile getirdi.

Fatih Erbakan, Filistinlilere desteklerinin devam edeceğini ve İslam birliğinin kurulacağını belirtti. Türkiye’nin bağımsız bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı ve Amerika’nın İsrail’i desteklemesine tepki gösterdi. Filistin’deki mazlumların yanında olduklarını ve İslam ülkelerinin somut adımlar atması gerektiğini söyledi. İsrail’in Gazze ve Refah’ta gerçekleştirdiği vahşeti lanetleyen Erbakan, bütün insanlığı Filistin için kıyama davet etti.

Yeniden Refah Partisi olarak Filistinli mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Erbakan, işgalci İsrail güçlerini telin etti. Somut adımlar atılması ve caydırıcı önlemlerin alınmasını talep etti. İslam alemini ve tüm insanlığı Filistin için kıyama davet eden Erbakan, özgür Gazze ve Kudüs için dua etti. Mitingde yapılan konuşmalarla Filistin’e destek verilirken, İslam birliğinin önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Erbakan’dan Çarpıcı Çağrı: ‘Soykırımın Karşısında, Filistin’in Yanında’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin