1. Haberler
  2. Spor
  3. Fatih Terim: “Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan Türkiye için acı gerçek! Boşa Avrupa şampiyonuyuz”

Fatih Terim: “Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan Türkiye için acı gerçek! Boşa Avrupa şampiyonuyuz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Futbol Takımımızın eski teknik direktörü Fatih Terim, EURO 2024 maçında Portekiz’e 3-0 mağlup olduktan sonra Türkiye’nin kötü performansını eleştirdi. Portekiz karşısında ofansif ve defansif olarak zayıf bir oyun sergilendiğini belirten Terim, takımın taktik disiplinden uzak olduğunu ifade etti. Maçın beIN SPORTS ekranlarında yapılan yorumlarına göre, Portekiz’den çok topa sahip olan ancak savunmada sorun yaşayan Türkiye, maç boyunca istenilen performansı gösteremedi.

Maçın başında Bernardo Silva’nın attığı golle Portekiz öne geçerken, daha sonra kendi kalesine gol atan Samet Akaydin’in hatası sonucu skor 2-0 oldu. İlk yarı 2-0’lık Portekiz üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıda Bruno Fernandes’in attığı golle Portekiz farkı 3-0’a çıkardı. Fatih Terim, maç sonrası Türkiye’nin performansını analiz ederken, Gürcistan maçındaki hatalardan ders alınmadığını ve takımın istenilen performansı sergileyemediğini vurguladı.

Taktik ve disiplin açısından maçı değerlendiren Terim, Portekiz’in istediği gibi oyunu çevirdiğini ve Türkiye’nin ne ofansif ne de defansif olarak iyi bir performans ortaya koyamadığını belirtti. Üçüncü golde yaşanan taktik hata da Türkiye’nin zayıf yönlerini gözler önüne serdi. Ancak Terim, Türk halkından takıma destek olmalarını ve eleştirileri turnuvanın sonunda yapmalarını istedi.

Fatih Terim, takıma destek olunması gerektiğini belirterek, Çekya maçına odaklanılması gerektiğini söyledi. Maçı gruptan çıkarak telafi edebileceklerini ifade eden Terim, hocaya ve oyunculara güvenin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Zorlu geçen Portekiz maçının ardından moral ve motivasyonun yüksek tutulması gerektiğini belirten Terim, her takımın yenilgiler yaşayabileceğini ve önemli olanın gruptan çıkmak olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Terim: “Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan Türkiye için acı gerçek! Boşa Avrupa şampiyonuyuz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin