1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fatsa’da ilginç aile kabristanlığı!

Fatsa’da ilginç aile kabristanlığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan bir kişi olan Remzi Alakurt, gençlik yıllarından beri özlediği kapalı aile mezarlığını hayata geçirdi. Alakurt, babasının mezarının yanına kendisinin ve eşinin gömüleceği yeri koruma altına alarak “türbe” benzeri bir yapı oluşturdu.

Fatsa ilçesinde esnaflık yapan 74 yaşındaki Remzi Alakurt, gençlik yıllarında bir mezarlığı ziyaret etmiş ve buradaki atmosferden etkilenmişti. Bir süre sonra aileye ait fındık bahçesinin bir kısmını keserek aile mezarlığına dönüştüren Alakurt, 1997 yılında vefat eden babasını buraya defnettikten sonra diğer aile bireylerini de aynı mezarlığa defnetti.

Babasının, eşinin ve kendi mezarlarını koruma altına almak isteyen Alakurt, babasının mezarı ile yanında bulunan boş iki mezar alanını çevreleyerek yaklaşık 9 ay süren bir çalışma sonucunda “türbe” benzeri bir yapı oluşturdu. Dışarıdan bakıldığında türbeyi andıran bu yapıda, mavi renk gökyüzü ve sonsuzluğu, siyah renk ise ölümü simgeliyordu.

“Aile mezarlığımı koruma altına aldım” diyen Remzi Alakurt, bu kararın bir heves olduğunu ve uzun süredir özlemini duyduğu özel bir mezarlık yapma isteğini gerçekleştirdiğini belirtti. Kendi arazisinde bulunan mezarlığın çevresini düzenleyerek aile mezarlarını koruma altına almanın önemine değinen Alakurt, bu yapıda kendisinin ve eşinin mezarının bulunduğunu ve buranın son durakları olduğunu ifade etti. Gelecekte çevre düzenlemesi yapılacak ve etrafında daha fazla mezarın oluşturulacağını belirten Alakurt, kapalı alanda babası, eşi ve kendisinin gömülü olduğu bu özel mekanın aile için anlamının büyük olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatsa’da ilginç aile kabristanlığı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin