1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. FBI’dan Şok Açıklama: Trump’a Mermi İsabet Etti!

FBI’dan Şok Açıklama: Trump’a Mermi İsabet Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik gerçekleşen suikast girişimi sırasında mermi isabet ettiğini doğruladı. FBI, Trump’ın kulağına isabet eden cismin, ölen kişinin silahından atılan mermi olduğunu belirtti. Bu açıklama, kolluk kuvvetlerinin yaralanma konusunda en kesin açıklaması olarak değerlendirildi.

FBI Direktörü Christopher Wray, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi oturumunda Trump’ın yaralanmasına neden olan cismin mermi mi yoksa başka bir şey mi olduğuna dair şüpheler olduğunu belirtmişti. Trump da FBI’ın açıklamalarına tepki göstererek, kullandığı sosyal medya platformundan eleştirilerde bulunmuştu.

Eski ABD Başkanı Trump’a suikast girişimi, 13 Temmuz tarihinde Pennsilvanya’da gerçekleşen bir seçim mitingi sırasında yaşanmıştı. Trump, kürsüde konuşma yaparken silahlı bir saldırıya maruz kalmış, saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş ve 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, yapılan incelemeler sonucunda suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu. Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson da, Trump’ın suikast girişimi sırasında mermi mi yoksa başka bir parça ile yaralandığı konusundaki tartışmalara katılarak, mermi iddialarının kesinlikle kanıtlanamadığını belirtmişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından FBI’ın Trump’a isabet eden cismin bir mermi olduğunu doğrulaması, suikast girişimine ilişkin soru işaretlerini bir nebze de olsa gidermiş oldu. Trump’a suikast girişimi üzerine yapılan araştırmalar ve soruşturmalar devam ederken, olayın detayları ve sorumluları hakkında daha fazla bilgi edinilmesi beklenmektedir. Bu olay, ABD’de siyasi figürlere yönelik güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FBI’dan Şok Açıklama: Trump’a Mermi İsabet Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin