1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Basketbol Takımı, ÇBK Mersin’i Yenerek Üst Üste Üçüncü Kez Finale Yükseldi

Fenerbahçe Basketbol Takımı, ÇBK Mersin’i Yenerek Üst Üste Üçüncü Kez Finale Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final maçında ÇBK Mersin’i 89-80 yenerek üçüncü kez üst üste finale çıktı. Bu galibiyetle sarı-lacivertliler, Fransa ekibi Villeneuve d’Ascq LM ile karşılaşacakları finalde yerlerini garantilediler. Kayla McBride attığı 25 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Nikolina Milic double-double yaparak 15 sayı ve 11 ribaundla takımına destek oldu. Emma Meesseman 17, Napheesa Collier 12 ve Yvonne Anderson 10 sayıyla katkıda bulundular.

İlk çeyrekte yüksek bir tempoda oynayan Fenerbahçe, ribauntlarda üstünlük kurarken, Marina Mabrey ve Kahleah Copper ikilisine karşılık Kayla McBride, Napheesa Collier ve Emma Meesseman üçlüsüyle karşılık vererek çeyreği 27-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekte skor 34-34’e geldiğinde Kayla McBride’ın üçlükleriyle tekrar öne geçen Fenerbahçe, Nikolina Milic ve Napheesa Collier ikilisiyle farkı açarak devreye 48-42’lik skorla girerek üstünlüğünü sürdürdü.

Üçüncü çeyrekte farkı 8 sayıya kadar açan Fenerbahçe, son bölümde rakibin farkı kapatma çabalarına Kayla McBride’ın liderliğinde karşılık vererek periyodu 66-62 önde kapattı. Final periyoduna iki üçlük ile başlayan Fenerbahçe, Mavunga’ya karşı zorlanırken, Emma Meesseman’ın basketiyle öne geçerek 9-0’lık bir seri yakaladı ve 85-76 önde girdi. Son çeyrekte farkı koruyan sarı-lacivertliler, maçı 89-80 kazanarak finale yükseldi.

Maçtaki periyot skorları ise şöyleydi: 1. Periyot 27-20, Devre 48-42, 3. Periyot 66-62. Fenerbahçe bu galibiyetle üst üste üçüncü kez finale yükselirken, takımın oyuncuları Kayla McBride, Nikolina Milic, Emma Meesseman ve Napheesa Collier başarılı performanslarıyla galibiyete büyük katkıda bulundular. Finale yükselen Fenerbahçe, Fransa temsilcisiyle karşılaşacakları maçı sabırsızlıkla bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fenerbahçe Basketbol Takımı, ÇBK Mersin’i Yenerek Üst Üste Üçüncü Kez Finale Yükseldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin