1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Fernas Madencileri Hak Mücadelesinde Sonunda Uzlaşmayı Sağladı

Fernas Madencileri Hak Mücadelesinde Sonunda Uzlaşmayı Sağladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, uzun süredir hak mücadelesi veren ve açlık grevinde olan maden işçilerinin Fernas şirketi ile anlaşma sağladığını duyurdu. Yavuzyılmaz, “Fernas madencileri ve Fernas şirketi arasında yapılan görüşmeler neticesinde bu gece itibariyle uzlaşma sağlandı” açıklamasında bulundu.

Açlık grevinin ikinci gününde, 32 Fernas işçisi ve 5 sendikalı gözaltına alındı. Maden işçileri, Soma’dan yeri altından gelerek ekmeklerine bile el konulduğunu belirttiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fernas madencilik işçilerinin şirket ile uzlaştığını duyurdu. Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şöyle: “Hep birlikte başardık! 53 gündür hak mücadelesi veren Fernas madencileri ve Fernas şirketi arasında yapılan görüşmeler neticesinde bu gece itibariyle uzlaşma sağlandı. Başta Bağımsız Maden İş Sendikası olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açlık grevinde olan Fernas işçilerinin 3 gün boyunca Kurtuluş Parkı’na girişi engellendi. Fenalaşan bir işçi hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili detaylı bilgi için Erdal Beşikçioğlu’nun Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceği videoya [buradan](https://www.youtube.com/watch?v=3x20TdC26-g) ulaşabilirsiniz. Beşikçioğlu, ilçe tanıtımının daha iyisinin olamayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fernas Madencileri Hak Mücadelesinde Sonunda Uzlaşmayı Sağladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin