1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki sinsi hayatı

FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki sinsi hayatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü, devletin her kademesine sızmak amacıyla gizli bir şekilde örgütlenmeye başladı. Gülen, 1941 yılında Erzurum Pasinler’de doğdu ve örgütü 1960’larda İzmir’de kurmaya başladı. Örgütün çekirdek kadrosunu oluşturan isimler arasında Mustafa Özcan, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, Cevdet Türkyolu ve İlhan İşbilen yer alıyordu.

1966 yılında “ışık evi” adı verilen hücre evlerinin ilki İzmir Tepecik’te kuruldu ve örgütün faaliyetleri gençler ve öğrenciler üzerinde yoğunlaştı. Gülen’in öncülüğünde kurulan okullar ve yaygınlaşan eğitim kurumları, örgütün propagandasını güçlendirdi. Gülen ayrıca 1994’te Gazeteciler ve Yazarlar Vakfını kurarak medya üzerinde de etkili olmaya başladı.

1999 yılında hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Gülen, ABD’ye kaçarak örgütü oradan yönetmeye devam etti. Örgüt, 160 ülkede okullar kurarak küresel bir yapılanma oluşturdu. Ancak Gülen’in planladığı darbe girişimi sonrasında örgüt üyeleriyle iletişimde kullandıkları programlar ve dijital deliller, planların Pensilvanya’da hazırlandığını kanıtladı.

Yüzlerce dava açılan Fetullah Gülen, Türkiye’nin iade taleplerine rağmen ABD makamları tarafından iade edilmedi. FETÖ elebaşı Gülen, nisan ayında St. Luke’s Hastanesi’nin Monroe kampüsünde bulunan ormanlık alanda öldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki sinsi hayatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin