1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. FETÖ’de Kim Ölünce Kim Geçecek? İşte Örgüt İçindeki Büyük Kavga!

FETÖ’de Kim Ölünce Kim Geçecek? İşte Örgüt İçindeki Büyük Kavga!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen’in ölümünden sonra, örgüt içinde liderlik için kimin aday olacağı konusu merak konusu haline geldi. Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in sağlık durumunun kötü olduğu ve ölümünün yaklaştığı biliniyordu. Örgüt içinde uzun zamandır devam eden bölünmeler ve ayrılıklar, Gülen’in ölümü ile beraber kimin örgütü yöneteceği konusunda büyük bir kavgaya dönüştü.

Gülen’in yerine geçebilecek isimler arasında “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan öne çıkan isimler arasında yer aldı. Türkyolu, Gülen’in damadının evine kaçırarak örgütün parasını yönlendirdiği ve maddi varlıkları zimmetine geçirdiği iddiaları ile biliniyor. Özcan ise örgütün Türkiye imamı olarak görev yapmış ve örgütün gelirlerini yönlendirme konusunda çeşitli iddialarla anılmıştır.

Buna karşın, Avrupa ayağında faaliyet gösteren Abdullah Aymaz da Gülen’in ardından örgütte söz sahibi olmayı hedefliyor. Aymaz, Türkyolu ve Özcan’a karşı çıkarak örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenlerle birlikte hareket ediyor. Örgüt içinde Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt gibi isimler de Aymaz’ı destekliyor.

Örgüt içinde bulunan sözde şura üyeleri de Gülen’in ölümünden sonra örgütü yönetebilecek potansiyel isimler arasında yer alıyor. Osman Şimşek gibi isimlerin örgüt içinde önemli roller üstlendiği ve liderlik potansiyeline sahip oldukları belirtiliyor. Ancak, Gülen’in cenazesinin nereye gömüleceği ve kimlerin cenazeye katılabileceği gibi konular örgüt içinde önemli tartışma konuları haline geldi.

Gülen’in ölümünün ardından örgüt içinde para kavgalarının da büyüdüğü belirtiliyor. Türkyolu’nun diğer gruplarla mücadele ettiği ve özellikle maddi konularda eleştirildiği biliniyor. Aymaz’ın Türkyolu ve Özcan’ın etkisini azaltmak için çaba harcadığı ve örgütün ABD ve Avrupa yapılanmaları arasında ayrım yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumun örgüt içinde yeni bölünmelere sebep olabileceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ’de Kim Ölünce Kim Geçecek? İşte Örgüt İçindeki Büyük Kavga!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin