1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. FETÖ’nün Avukat Yapılanmasında Şok İddialar! – 15 Yıl Hapis Cezası İstemi!

FETÖ’nün Avukat Yapılanmasında Şok İddialar! – 15 Yıl Hapis Cezası İstemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün ‘güncel avukat yapılanması’ içerisinde olduğu tespit edilen Avukat Kübra G., ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Kübra G. ve babası Adil G.’nin üzerine kayıtlı GSM hattı olduğu belirtildi. FETÖ’nün avukat yapılanması için ‘renklendirme’ yöntemini kullandığı, hukuk fakültesi öğrencilerini farklı sivil toplum kuruluşlarına yönlendirdiği ortaya çıktı.

Örgütün çözülme sürecini uzatmaya çalışan Kübra G.’nin, suikast sanığı Semih Yıldız’ın avukatı Erdem Semih Yıldız, avukat H.K.E, M.K. ve M.M.A. ile irtibatta olduğu ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Ayrıca, Kübra G. ve ortağı R.T. duruşma salonlarında örgüt üyelerine manevi destek sağladıkları ‘Korkusuzlar, Ölüm Grubu’ olarak adlandırdıkları ortaya çıktı.

Kübra G.’nin, FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasında faaliyet gösteren firari şahısların çocuklarına kalacak yer temin etmeye çalıştığı ve dosyaları ücretsiz incelediği belirtildi. Banka hesaplarına para girişi olmayan Kübra G.’nin, 195 FETÖ/PDY davasına baktığı ve ardışık görüşme kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Mahkemede savunma yapan Kübra G., örgüte üye olmadığını iddia ederken, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Ünal’ın yeğeni ve avukatı olan A.S.Ü. ile ortak olduklarını belirtti. Tanık olarak dinlenen FETÖ’nün mahrem imamı Erkan Irmak ise örgütün kendi üniversitelerinde hukukçuları avukat olarak yetiştirdiğini ifade etti.

Cumhuriyet savcısı, Kübra G.’nin FETÖ şüphelisi şahısların dosyalarını örgütsel talimatlarla takip ettiği ve örgüte hizmet ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ’nün Avukat Yapılanmasında Şok İddialar! – 15 Yıl Hapis Cezası İstemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin