1. Haberler
  2. Ankara
  3. FETÖ’nün kilit elemanı hakim evinden böyle çıktı! Detaylar şaşırtıcı!

FETÖ’nün kilit elemanı hakim evinden böyle çıktı! Detaylar şaşırtıcı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün yargıdaki kilit operasyon elemanlarından biri olan hakim Mustafa Karatay, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından meslekten ihraç edildikten sonra hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan dava açılmıştı. Karatay, 8 yıldır saklanarak firari durumda idi. Firari Karatay’ın örgüt ile bağlantısını sakladığı evinden yürüttüğü belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ’nün önde gelen isimlerinden biri olan Karatay’ın saklandığı eve yakın bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçti. Uzun süren bir takibin ardından ihbar edilen dairede, 8 yıldır kaçak olan ihraç hâkim Karatay’ın yaşadığı tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda MİT ve Ankara Emniyeti’nin gerçekleştirdiği ortak operasyon ile firari Karatay, Yenimahalle’deki evinin odasında, kıyafetlerinin arasına saklanmış halde bulundu. Karatay’ın evinde yapılan aramada FETÖ yöneticileri ile iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemeler ele geçirildi. Ayrıca Karatay’ın Signal uygulaması aracılığıyla örgüt ile iletişimde bulunduğu belirlendi.

Karatay, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından Karatay, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Nöbetçi hakimlik tarafından ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa Karatay dolaylı olarak FETÖ’nün yargıdaki kilit isimlerinden biri olduğu için, tutuklanması devletin terörle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi. Karatay’ın uzun süre saklandığı ve örgüt ile bağlantısını sürdürdüğü evde yakalanması, devletin yürüttüğü istihbarat çalışmalarının ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Bu operasyon sonucunda devletin terör örgütleriyle mücadelesine dair bir zafer kazanılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ’nün kilit elemanı hakim evinden böyle çıktı! Detaylar şaşırtıcı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin